Ludvig i gang med at ringe til virksomheder. Foto/ Mikkel Berlin

Syv gode råd til, hvordan du får et job

Efter det mislykkede forsøg på at finde Ludvig Leth Møller et arbejde ved hjælp af et jobmanuskript, har vi spurgt rekrutteringsekspert Lars Lundmann til råds.

Jobsøgning er på mange måder et mysterium.

I hvert fald er der mange af mine færdiguddannede venner, som har umådelig svært ved at finde sig et job. Enten fordi der er for mange ansøgere, eller fordi de ikke føler, at der er nogle jobs, som passer til den uddannelse, de har taget.

Jeg fik derfor Ludvig Leth Møller til at medvirke i dette eksperiment.

Det gik knap så godt…

 

Men til trods for, at det ikke lykkedes Ludvig at få en eneste jobsamtale, og at ingen af de fem virksomheder, han efterfølgende har skrevet til, har svaret, så har han faktisk været ret glad for at medvirke i mit lille eksperiment.

“Jeg synes, det har været positivt at finde ud af, at man ikke behøver at være bange for at ringe direkte til virksomheder. Jeg er meget overrasket over, at folk var så flinke mod mig, selv om det her manuskript fik mig til at fremstå som et kæmpe røvhul,” siger han, da jeg ringer ham op for at evaluere et par dage efter eksperimentet.

LÆS OGSÅ: Jobcenter-manuskript kunne ikke skaffe Ludvig job. Nu får det hug af politikere

Og selv om Ludvigs jobsøgning for fremtiden kommer til at foregå uden et manuskript i hånden, så har han fået mere mod på at skrive eller ringe uopfordret til virksomheder.

“Jeg har fundet ud af, at det er meget godt at være lidt mere proaktiv,” siger han.

Som en lille service til Ludvig, og alle andre, der står i samme situation, har jeg fået Lars Lundmann, der er direktør i rekrutteringsfirmaet LUNDMANN, til at give syv råd, til hvordan man kan forbedre sine chancer som jobsøgende:

Lav din research på forhånd

Først og fremmest er det vigtigt, at du sætter dig ordentlig ind i den virksomhed, som du ønsker at søge job hos. Hvad enten du søger uopfordret, eller det er en opslået stilling.

“Du skal altid tilpasse dit CV i forhold til den enkelte virksomhed du søger. Pil alt det ud, som ikke er relevant. Folk kan godt lide, at der er en rød tråd i de ting, som man har lavet før, selvom det sjældent er tilfældet – det er noget man skal finde på,” siger Lars Lundmann.

Ring op 📞

Det er altid en god ide at ringe direkte op til arbejdsgiveren. Især hvis det er en opslået stilling.

Ifølge Lars Lundmann er det nemlig de færreste, som griber knoglen. På den måde kan du skille dig ud fra mængden af ansøgere, og så kan telefonsamtalen også give dig nogle vigtige informationer, som du kan bruge til din ansøgning eller den efterfølgende jobsamtale.

“Når virksomheder søger nye folk, er det ofte fordi, at de har et relativt akut behov for at få løst nogle særlig opgaver. Så stil spørgsmålene: Hvad er det, I har brug for lige nu, og hvordan bliver jeg en succesfuld medarbejder hos jer?” siger Lars Lundmann.

LÆS OGSÅ: Så mange får penge af kæresten til at klare studielivet

Det er selvfølgelig bedst at ringe selv, men hvis du er dårlig til at tale i telefon, så kan du få en god ven til at gøre det for dig.

Det samme gælder ved uopfordrede ansøgninger. Her råder Lars Lundmann dog til, at man først sender en kort mail til den pågældende beslutningstager, hvor man skriver et par linjer om, hvad man kan bidrage med til virksomheden.

“For selv om du ikke får noget svar på mailen, så har du noget kvalificeret at henvise til, når du ringer direkte til arbejdsgiveren nogle dage senere,” siger han.

Skriv en personlig ansøgning

Ligesom med CV’et er det vigtigt, at din ansøgning er målrettet den virksomhed, som du vil søge. Og så skal du droppe det kedelige formelle sprog.

“Folk vil gerne underholdes. Så din ansøgning skal helst være interessant og spændende at læse,” siger Lars Lundmann.

Hvis du skriver kedeligt, så kan arbejdsgiveren også tro, at du er en kedelig person. Så forsøg at pifte ord op, og brug flere billeder i dit sprog.

“I stedet for at skrive, at du er proaktiv, så giv nogle konkrete eksempler på, hvornår du har handlet proaktivt. Opbyg en historie omkring dig selv. Der er ikke noget objektivt over en rekrutteringssituation, så du kan lige så godt tegne et godt billede af dig selv i din ansøgning,” siger Lars Lundmann.

Selvfølgelig afhænger det også her af, hvilken type virksomhed du søger, og hvilken udannelse du har.

Brug dit netværk

Det giver måske sig selv, men dit netværk er enormt vigtigt, når du er jobsøgende. Vær ikke bange for at skilte med, at du er ledig på sociale medier, og brug dine venner og bekendte til at få indsigt i, hvor der kunne være ledige stillinger eller til at få mere information om den virksomhed, du tænker at søge.

Et andet godt trick er ifølge Lars Lundmann at indlede sin ansøgning eller opringning med: “Jeg er blevet anbefalet at tage kontakt til dig.”

LÆS OGSÅ: Benediktes blomsterhandel ansætter kun indvandrerkvinder

På den måde giver du arbejdsgiveren en følelse af, at der allerede er en anden person, som indirekte har anerkendt, at du er den rette til jobbet. Det er selvfølgelig bedst, hvis anbefalingen kommer fra en anden kollega i samme virksomhed, eller en person, som arbejdgiveren kender i forvejen.

“Men i princippet behøver du ikke at sige, hvem der har anbefalet sig. Det kan lige så godt være din ven eller mor. Rent psykologisk gør denne sætning bare, at arbejdgiveren er tilbøjelig til at få lidt mere tillid til dig, da der er jo allerede er en anden, som har sagt god for dig,” forklarer Lars Lundmann.

Jobsøgning er en date

Jeg ved, at denne udmelding kan virke ret demotiverende, men ifølge Lars Lundmann handler en jobsamtale stort set ikke om dine faglige kvalifikationer. De står i jo forvejen på dit CV og er svære for arbejdgiveren at vurdere.

Betragt derfor jobsøgning som en date.

“Arbejdsgiveren skal først og fremmest kunne lide dig som person. Selv om det næppe bliver aktuelt, skal de have lyst til at drikke en øl med dig i fritiden,” siger Lars Lundmann.

Med andre ord: Hvad der virker i sociale sammenhænge virker ofte til en jobsamtale.

Derfor skal du på forhånd undersøge, hvem det er, du skal tale med. Research på LinkedIn og de sociale medier og find ud af, om I deler nogle af de samme interesser eller har fælles bekendte.

“Og så kan folk generelt godt lide at blive anerkendt og at have følelsen af, at der er en anden person, som godt kan lide dem,” siger Lars Lundmann.

Benyt dig af muligheden for virksomhedspraktik

Da sociale relationer er et omdrejningspunkt for de fleste ansættelser, er det ifølge Lars Lundmann en god ide at benytte sig af muligheden for at komme i virksomhedspraktik.

“Det er en god måde at komme ind i virksomheden på. De får mulighed for at se dig an i en prøveperiode uden at skulle betale for det, og samtidig får du udbygget dit netværk,” siger han.

Hold gejsten oppe

Det er let at blive demotiveret, hvis man får mange afslag. Ifølge Lars Lundmann er det dog vigtigt, at man holder gejsten oppe.

“Selv om det kan være svært, så skal du aldrig tage afslag personligt. For arbejdgiveren kender dig jo slet ikke.”

“Og hvis du betragter din jobsøgning mere som et eksperiment, så bliver det også lettere at distancere sig fra afslagene. For så er det ikke dig, der er noget galt med, men den metode du har brugt,” siger Lars Lundmann.

LÆS OGSÅ: Disse to skolelærere gik på pension som 30-årige – med nok penge til at klare sig resten af livet

Det er mit lille eksperiment med Ludvig et ret godt eksempel på.

“Fordi jeg på forhånd havde meget lave forventninger og godt vidste, at det var et eksperiment, så blev jeg ikke særlig påvirket af de mange afslag, jeg fik,” siger Ludvig i telefonen.

Og selvom det ikke lykkedes for Ludvig at finde et job ved at bruge manuskriptet, så kan det alligevel godt være, at det har virket.

“Efter, at artiklen og videoen blev delt på Facebook, er jeg blevet kontaktet af en person, som tidligere har arbejdet med HR i blandt andet Nordea. Så måske ender det godt, selv om det ikke er noget, jeg vil give manuskriptet credit for,” siger han.

Få dagens overblik fra FORMAT. Direkte i Messenger. Meld dig til her.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder