Astrid Cecilie Budolfsen har altid haft nemt ved at blive forelsket i mennesker. Foto/ Louise Koustrup

Astrid har to kærester: ‘Jeg har aldrig været i et så velfungerende forhold’

22-årige Astrid Cecilie Budolfsen er polyamorøs og har valgt at have et lidt utraditionelt kærlighedsliv. Hun har nemlig hele to kærester på samme tid.

Der er flere par i min vennegruppe, som er begyndt at overveje, om de skal leve i et åbent forhold.

Jeg ved ikke, om det er sådan en slut-20’erne-ting. De fleste har efterhånden været kærester i nogle år. Nogle er flyttet sammen, andre overvejer det kraftigt. Så næste skridt er vel meget naturligt, at de skal til at stifte familie og blive “rigtigt voksne”.

Måske er det netop derfor, at hele den her snak om åbne forhold pludselig er begyndt at dukke op.

For hvad nu hvis man ikke har fået udnyttet markedet af singler og dårlige one-night-stands ordentligt?

Efter at have talt med en række eksperter, er jeg blevet bekræftet i, at det ikke kun er i min vennegruppe, at det her sker.

“Mange unge har fundet ud af, at monogamiet måske ikke er den bedste langsigtede løsning, og generelt oplever jeg, at den unge generation er meget mere åbne overfor andre måder at have romatiske forhold på,” forklarer sexologen Jakob Olrik.

Jeg har derfor talt med 22-årige Astrid Cecilie Budolfsen, der betegner sig selv som polyamorøs, og som har en ret vild tilgang til den der kærlighed.

“Jeg har aldrig været i et så velfungerende forhold, som jeg er i nu. Man er heldig, hvis man har en fantastisk kæreste, men at have to på samme tid. Damm! Jeg har det jo som blommen i et æg,” griner Astrid

Men før du får lov til at høre mere om, hvordan denne konstellation fungerer, så spoler vi lige tiden to år tilbage.

To kærester på samme tid

Astrid havde kun været sammen med sin daværende kæreste i tre måneder, da han en dag foreslog, om de ikke skulle prøve at leve i et åbent forhold.

Til at starte med, var Astrid noget nervøs ved hele arrangementet. Nervøs for, at han ville bruge mere tid på andre piger, og at han ville ende med at forlade hende, fordi han var blevet forelsket i en anden.

“Men det var en irrationel frygt, for han kunne jo også forlade mig, selvom vi havde et monogamt forhold. Og jeg fandt hurtigt ud af, at han stadig prioriterede mig meget højt, selvom han så andre piger. Det samme gjorde jeg,” fortæller hun.

Da der var gået tre måneder, gik det op for Astrid, at hun trivedes virkelig godt i et åbent forhold. Det føltes naturligt for hende, at hun nu havde lov til at være sammen med andre mennesker, hvis hun havde lyst til det.

Mange har en idé om, at mit liv er fyldt med vild sex, fest og ballade. Jeg tror, at de ville blive ret skuffede, hvis de vidste, hvor kedeligt mit liv i virkeligeheden erAstrid Cecilie Budolfsen

Astrid mener selv, at hun altid har haft meget let ved at blive forelsket i nye mennesker og i sine tidligere monogame forhold havde hun brugt meget energi på at undertrykke alle de her “forbudte” følelser.

“Men nu kunne jeg pludselig udleve den her del af mig selv og fortælle min kæreste om alle de følelser, som jeg før havde holdt kæft med,” siger hun.

Det handlede altså ikke kun om, at hun kunne have sex med andre mænd. For Astrid betød det lige så meget, at hun kunne have romantiske relationer med andre end hendes kæreste.

Eksempelvis havde hun en længerevarende flirt med en fyr, som hun aldrig var i seng med, men som hun kyssede og gik på dates med.

LÆS OGSÅ: Hvor mange har Amalie egentlig været sammen med?

“Jeg har ikke noget imod folk, som lever i monogame forhold, men jeg har bare fundet ud af, at det ikke fungerer for mig. Hele den her forventning om, at man ikke må forelske sig i en anden person, virker unaturlig for mig,” siger hun.

Det at have to kærester på samme tid er dog ikke altid lige nemt. Det kræver nemlig en del planlægning. Foto: Louise KoustrupFoto/ Louise Koustrup

Og det er så her, at vi vender tilbage til hendes to nuværende kærester.

For efter at have slået op med den førnævnte kæreste, mødte Astrid ret hurtigt Thomas. De to havde været tætte venner i nogle år og kendte hinanden igennem rollespilsforeningen TroA i Nørresundby.

Thomas vidste derfor godt, hvad han gik ind til, da han senere blev kærester med Astrid, og de to flyttede sammen.

Han var indforstået med, at hun gerne ville leve i et åbent forhold og have lov til at være sammen med andre.

Selv har han aldrig haft lyst til at være sammen med andre end Astrid.

“Så det vigtigste er, at vi taler åbent om det og er ærlige overfor hinanden,” forklarer Astrid.

“Og så har vi en aftale om, at jeg ikke må tage folk med hjem i vores seng. Så da jeg engang havde Jakob hjemme og spise aftensmad, var det eneste sted, vi ikke måtte sidde, vores seng,” siger Astrid.

Ja, du læste rigtigt. Her kom der et nyt navn ind i historien.

Efter at Astrid have været kærester med Thomas i fire måneder, mødte hun nemlig Jakob.

Til et weekend-arrangement i rollespilsklubben havde de to set sig lune på hinanden og var begyndt at kysse. Astrid kunne med det samme mærke, at hun havde lyst til mere. Da hun kom hjem, skyndte hun sig derfor at spørge Thomas, om hun måtte begynde at date Jakob.

Det havde han heldigvis ikke noget imod.

“I starten kaldte jeg bare Jakob for min flirt. Jeg ville gerne have, at de havde hver sin titel. Men til sidst gav jeg op og besluttede mig for at kalde dem begge for min kæreste,” siger hun.

Det sidste halve år har Astrid således haft to kærester. Thomas, som hun bor sammen med, og Jakob, som hun ser to gange om ugen.

“Jeg er begyndt at mobbe Thomas med, at han må se at komme ned på på knæ, hvis han vil have en anden titel.”

Kræver meget planlægning

Imens jeg taler med Astrid, er jeg flere gange ved at tabe underkæben af forbavselse over nogle af de ting, som hun fortæller mig.

Det er ikke fordi, hun siger nogle særlig kontroversielle ting. Der er bare noget svært fascinerende over hele den her konstellation med to kærester på samme tid.

Men for Astrid er det egentlig ret simpelt: Hun synes, hun bliver en bedre kæreste af at have to mænd i sit liv.

“Jeg føler, at jeg bliver mere grounded i mine forhold. Jeg får jo al den opmærksomhed, som jeg har brug for, og lægger derfor ikke så mange forventninger og energi over på en person. Hvis Thomas ikke har lyst til at være sammen med mig, kan jeg jo spørge Jakob,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Hvorfor kan jeg ikke finde nogen at bolle, når mine mandevenner vælter sig i tilbud?

Og i stedet for at være nødsaget til at vælge mellem de to mænd, som hun “elsker helt op til stjernerne”, så har hun nu dem begge i sit liv.

“Det kræver selvfølgelig, at vi er gode til at snakke med hinanden. Jeg fortæller begge mine kærester alt. Ikke nødvendigvis i detaljer – de skal selv have lov til at bestemme, hvad de vil høre,” siger hun.

Dermed ikke sagt, at det er spor nemt at have to kærester på samme tid.

“Mange har en idé om, at mit liv er fyldt med vild sex, fest og ballade. Jeg tror, at de ville blive ret skuffede, hvis de vidste, hvor kedeligt mit liv i virkeligeheden er,” siger hun.

Hvis der er én ting, som jeg er jaloux over, så er det nok, at Thomas allerede har fundet ud af, hvem han vil giftes og have børn medJakob, kæreste nummer to

For hvis man som Astrid er ved at læse en kandidat i økonomistyring på Aalborg Universitet og både har et studiejob og et frivilligt arbejde, der skal passes, kræver det en hel del planlægning at få alle skemaerne til at gå op.

Specielt, når man også skal have tid til at se sine to kærester.

“Hvis jeg skulle blive forelsket i en tredje person, så kunne det godt gå hen og blive et problem,” griner hun.

Astrid er biseksuel og har flere gange spurgt nogle piger, om de ville med på date, men det er endnu ikke lykkedes for hende.

“Piger er forfærdelig komplicerede, så jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal bære mig ad, men det er måske meget godt det samme.”

Ikke et fix-it-all

Da jeg selv lige har fundet mig en dejlig kæreste, virker det ret syret at høre Astrids historie. For jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig at dele hende med nogen andre. Jeg er overbevidst om, at jalousien ville æde mig op indvendig.

Men måske er det bare mig, som er gammeldags?

I hvert fald mener Astrid ikke, at jalousi er noget problem i hendes forhold.

“Thomas og Jakob kender og respekterer hinanden, men jeg tror ikke, at der er nogen af dem, som har noget behov for at være perlevenner. De har ikke meget tilfælles, udover at de dater den samme person, så vi ses ikke alle tre på samme tid,” siger hun.

Da hun siger det, studser jeg lidt over hendes svar. For kan det virkelig passe, at ingen af de to mænd er jaloux?

Jeg beslutter mig derfor for at ringe til Jakob (altså kæreste nummer to, som Astrid ses med et par gange om ugen).

“Da vi startede, troede jeg også, at det kunne blive et problem. Men jeg tror, at både Thomas og jeg er blevet ret overraskede over, hvor let det har været,” forklarer Jakob.

Han er 25 år og studerer filosofi på Aalborg Universitet. I tidligere forhold har Jakob haft problemer med, at han blev jaloux, hvis hans partner viste interesse i en anden. Men af en eller anden grund er det ikke det samme i hans forhold til Astrid.

“Måske er det, fordi vi er så gode til at tale om det med hinanden om det hele. Jeg er i hvert fald ikke bange for at miste Astrid, og jeg har det helt fint med, at jeg kun er kærester med hende, når vi er sammen,” siger han.

LÆS OGSÅ: Hvorfor sladrer mænd mindre om utroskab?

Modsat Thomas ser Jakob også andre piger ved siden af Astrid. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at han ser Astrid som sin kæreste.

“Hvis der er én ting, som jeg er jaloux over, er det nok, at Thomas allerede har fundet ud af, hvem han gerne vil giftes og have børn med. Men jeg har da et håb om, at Astrid og jeg stadig er sammen om 20 år i en eller anden konstellation,” siger han.

De fleste af Jakobs venner har mødt Astrid og kender til det lidt utraditionelle forhold. Et par af dem er endda misundelige. Og for nylig har han sågar fortalt det til sin mor.

“Jeg tror, at der mangler en eller anden form for folkeoplysning om, hvordan det er at leve i et polyamorøst forhold. For først så hun helt blank ud i ansigtet. Men da jeg fik forklaret hende om, hvordan det fungerede, syntes hun, at det var fint,” siger han.

Astrid synes da også, at man skal tænke sig om, før man kaster sig ud i et åbent forhold. For det er ikke noget for alle.

“Det er en fejl at tro, at et polyamorøst forhold er et fix-it-all, hvis der er knas i forholdet. Hvis man har problemer, så skal man forsøge at få dem løst,” siger hun.

Få dagens nyhedsoverblik fra FORMAT. Direkte i Messenger. Meld dig til her.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder