Dette er et arkivbillede og forestiller ikke Mette. Foto/ POLFOTO/Christian Als/ritzau

Utroskab ødelagde Mettes tillid til mænd: “Jeg skulle teste dem”

Mette har været grøn af jalousi og angst for, at mænd skulle såre hende, fordi hendes tidligere kæreste var sammen med andre piger bag hendes ryg.

Det hele startede i gymnasiet.

Som mange andre havde Mette her fundet sin ungdoms sweetheart. Det skulle være dem for altid, tænkte hun.

“Jeg følte, han var den her perfekte fyr. Og han var også den lidt kedelige kæreste, som aldrig rigtigt tog i byen. Men jeg blev holdt for nar,” siger hun.

Hvorfor kan jeg ikke finde nogen at bolle, når mine mandevenner vælter sig i tilbud?

De var kærester i fire år. Flere gange undervejs blev Mette konfronteret med rygter og tegn på, at han måske var sammen med andre. Han kunne dog forklare sig ud af dem, og hun vidste ikke, hvad hun skulle tro.

“Vi havde et rigtigt usundt forhold. Det startede med, at han glemte at logge af sin Facebook. Og så blev en joke om at tjekke, om han skrev med andre, lidt mere alvorlig,” siger hun.

“Jeg konfronterede ham med tingene. Men han havde en god forklaring på det og kunne sige, at ja, han havde skrevet til en anden, men bare for at tjekke for en ven, om hun var løs på tråden. Og hans venner bakkede ham op i historien,” siger Mette.

Hvorfor sladrer mænd mindre om utroskab?

Undervejs i forholdet var hun aldrig sikker på, om han var hende tro eller ej. Til sidst blev tvivlen for meget, og de afsluttede forholdet.

“Det sluttede med, at jeg havde en mistanke om det. Og han vidste ikke, hvordan han skulle forklare sig ud af det,” siger hun.

“Den næste måned fandt jeg ud af, at han var blevet kærester med den her nye pige, som han havde været sammen med. Det var super ubehageligt at blive bekræftet i det.”

Et forhold med en anden i flere måneder

Mette, der i dag er 22 år gammel, er ikke den eneste, der har oplevet, at en partner var utro. 

Generelt er danskerne et af verdens mest utro folkefærd.

Undersøgelser viser, at en fjerdedel af alle danskere har været utro. Der er også typisk udbredt utroskab hos unge, fordi man stadig eksperimenterer med sin identitet og tester sine grænser som menneske af.

Mette boede dengang i en mindre by i Jylland, hvor alle kendte alle. Derfor løb der også mange rygter om, at hendes kæreste var utro.

“Bagefter kunne jeg se, at det, alle andre havde prøvet at fortælle mig, var rigtigt. I perioden bagefter var der flere piger, som sagde til mig, at de også havde været sammen med ham,” siger hun.

Din nye fyr bliver far mens I er på date, og din ekskæreste pifter din cykel: 10 forfærdelige dating-historier

“Der var en pige, der opsøgte mig og sagde, hun havde et forhold med ham i fire måneder, imens han var kærester med mig. Hun havde ikke været klar over det, indtil en af hendes veninder havde undersøgt sagen,” siger Mette.

Det var hårdt for hende at opdage, at han havde svigtet hende.

“Jeg følte mig meget udstillet. Min tillid blev også såret rigtig meget. Jeg troede på alt, hvad han sagde, og så var intet af det sandt,” siger Mette.

“Jeg mistede troen på mig selv. Og jeg forstod ikke, hvorfor jeg kunne være så naiv. Jeg skulle have prøvet at stoppe det noget før,” siger hun.

Strid og ekstremt mistænksom

Efter Mette var færdig på gymnasiet, valgte hun i en periode at flytte til Berlin.

Her begyndte hun at date igen. Men det var svært i starten.

“Min tillid til mænd var langt nede, og jeg havde rigtigt svært ved at stole på dem. Jeg har i starten af nye forhold været rigtigt strid og ekstremt mistænksom,” siger Mette.

“Jeg følte, jeg skulle teste dem af. Så jeg kunne være sikker på, at de faktisk ville mig,” siger hun.

Der var én fyr, hun godt kunne lide og begyndte at se fast.

Fordi én person har såret dig, betyder det jo ikke, at alle vil dig noget ondtMette

Alligevel aflyste hun mange aftaler for at se, om han stadig ville skrive til hende, og om han virkelig var interesseret.

Samtidig med, at hun testede ham, blev hun også selv utroligt jaloux.

“Jeg kunne skabe et problem, hvis han så meget som snakkede med en anden pige. Også selvom hun var en god veninde, som han havde kendt længe før,” siger Mette.

Troede, han ville være utro med alle

En aften var hun taget i byen med daten fra Berlin.

“Det kan man normalt godt i et forhold. Men det kunne jeg ikke rumme. Det var noget rod. Hver gang, jeg så ham med en anden pige, troede jeg, han ville være mig utro,” siger Mette.

“Jeg var ekstremt strid, og hans venner var også nødt til at hive fat i mig og sige, jeg skulle stoppe.”

Mette er ked af, at hun opførte sig sådan over for ham. Og hun har siden forsøgt at arbejde meget med at stole mere på mænd.

“Jeg har det ikke længere på den måde, som da jeg var i Berlin. Jeg er ofte skeptisk i starten af et forhold. Men bare fordi én person har såret dig, betyder det jo ikke, at alle vil dig noget ondt,” siger hun.

“Jeg har skullet indse, at problemet ligger i at være blevet såret. Og det har jeg skullet lære at lægge væk,” siger Mette.

Rasmus Nøhr efter ‘kvindehadsk’ opdatering: Skulle have sat mig bedre ind i #MeToo

Samtidig har hun brugt mere tid på sig selv, siden hun slog op med sin gymnasiekæreste.

Hun sætter ikke et parforhold over alt andet i verden, som hun dengang føler, hun gjorde.

“Jeg var meget fokuseret på at være sammen og at have et fælles mål. Hvis jeg var forblevet kærester med ham fra gymnasiet, var jeg nok heller aldrig flyttet til hverken Berlin eller København,” siger Mette.

“Jeg tør fokusere mere på mig selv nu. Hvis en fyr ikke er med på mine planer, er jeg villig til at vælge ham fra. For det er i sidste ende mit eget liv, jeg skal leve,” siger hun.

Dette er Mettes historie om forholdet til sin ekskæreste. Hun har ikke ønsket, at vi tog kontakt til ham, fordi hun ikke vil involvere ham yderligere i sit liv og blive såret igen. Vi har derfor valgt at anonymisere ham og fjerne Mettes efternavn, så hun ikke kan identificeres.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder