luk
Menu Del på messenger

En hyldest til ’Hvad skal vi have til aftensmad?’

Mine yndlingsmadbilleder på nettet er hverken lavet af mesterkokke eller fotograferet af profesionelle. Men jeg får alligevel lyst til at se med.

De sociale medier bliver ofte beskyldt for at vise en poleret vrangforestilling af verden, hvor alt er weekend, avocadomadder og farverige smoothies.

Men sådan behøver det ikke at være, og især ét sted på nettet går foran som et forbillede for det almindelige liv.

I Facebook-gruppen ’Hvad skal vi have til aftensmad?’ deler lidt over 5.000 mennesker billeder af helt almindelig mad, som hverken er badet i blidt lys eller klistret til med filtre for at fremstå mere lækkert.

Det er, hvad det er, og HURRA for det!

Der er flere grunde til, at jeg virkelig godt kan lide at kigge på ’Hvad skal vi have til aftensmad’.

Jeg har samlet et par af dem her.

Brun mad er okay

Nogle gange bliver mad ikke pænt, men derfor kan det altså stadig smage helt fint.

Den svinemørbrad, som er her på listen, har helt sikkert været velsmagende trods sine brune områder.

Og hvis al den mad, der er lige vel branket, aldrig når internettet og offentlighedens øjne, kan man komme til at føle sig ekstra uduelig ved panden hjemme i køkkenet, når ens egen ret har fået et underligt branket skær.

Vi poster almindelige kroppe i et væk på Instagram og skriver #bodypositive, men hvor er revolutionen for den almindelige mad?

Den er på ’Hvad skal have til aftensmad?’ – og tak for det!

Mads blev kørt over af s-tog: ”Det var heldigt, at mit hoved ikke lå forrest”

Der er plads til svipsere

Nogle gange glemmer man at få taget et billede af sin mad, før den er blevet spist. Men det gør ikke noget.

Man kan bare gøre sådan her.

Her er 7 grupper, som du bliver nødt til at være medlem af på Facebook

Eller måske sådan her?

Rugbrød med andet end avocado er okay

I skrivende stund er der på Instagram tæt på 7 millioner opslag med hashtagget avocado.

En virkelig stor del af billederne består af madder med den grønne frugt, men den slags kedelige madder er sjældent at finde på ’Hvad skal vi have til aftensmad?’.

Det er ikke, fordi folk i gruppen ikke ved, at avocado findes, for den bliver for eksempel brugt som en lille sideting på ovenstående mad med æg, mayo, rejer, tomat og bacon, men på ’Hvad skal vi have til aftensmad?’ er der meget mere end avocadomadder.

For eksempel de her madder med sky og surt.

Netkærester, popduller og gangstas: 15 glemte tendenser fra Arto

Eller den gode gamle torskerogn.

Folk er søde ved hinanden

Administratoren af gruppen har i en pinned post slået én ting fast:

“Det er ikke ok at omtale andres mad som klam, ulækker eller lignende, spring i stedet indlægget over.”

Og hun har skåret det ret meget ud i pap: 

“Det er meget individuelt, hvad vi synes er smagfuldt, så jeg vil opfordre til at bruge bloker funktionen hvis der er nogen man ikke har lyst til at se i gruppen, i stedet for at det kommer utallige indlæg om at man synes indlæggene er klamme og spørge hvorfor der ikke bliver gjort noget ved det.” 

Og det lader til at virke.

For de fleste kommentarer ser sådan her ud:

Og nogen er endda også søde ved sig selv ❤️


FORMAT er under udvikling. Vi eksperimenterer både med historier, koncepter og design. Vi bilder os ikke ind, at vi allerede har regnet den ud, så hvis du har feedback, er du meget velkommen til at kontakte os og fortælle os, hvad du kan lide – og hvad vi kan gøre bedre. Tak fordi du læser med.

Mere fra Catarina Nedertoft Jessen