Foto/ PR-foto

Tillykke Harry Potter! Min ven, min støtte, min følgesvend

I denne måned er det 16 år siden, den første film i Harry Potter-serien blev vist i biograferne. Derfor har jeg skrevet en hyldesttale til Harry.

Jeg elsker Harry Potter.

Så højt, at min første tatovering var af dødsregalierne.

Så højt, at jeg næsten ikke kunne finde ord til at skrive den her tale. Så højt, at jeg ville gøre alt for, at troldmandsverden var virkelig, og at jeg var en del af den.

Kære mor, jeg skylder dig en undskyldning

Da Harry første gang trådte ud på Diagonalstræde og ind i det magiske univers, gik jeg ved hans side.

Jeg var fem år gammel og besat af film om verdener, der ikke eksisterer. Harry var elleve år gammel og fanget i en verden, han ønskede at slippe væk fra.

Harry startede på Hogwarts, hvor han var anderledes, fordi han var drengen, der overlevede Voldemorts forbandelse.

Jeg startede i skole og var anderledes, fordi jeg hellere ville lege drage end klæde mig ud som prinsesse.

Jeg fik en ven. Men én ven var aldrig rigtig nok til at jage ensomheden væk. Der var kun en ting, som kunne få den følelse til at forsvinde.

Harry Potter.

Video: Sprogforsker dumper og hylder dialekter i ‘Dicte’, ‘Norskov’ og ‘Polle Fiction

Da Harry var femten år gammel, mistede han sin gudfar. Dengang forstod jeg ikke, hvad han gik igennem. Jeg vidste ikke, hvad det vil sige at miste nogen. Det kom jeg til.

Da jeg var elleve år gammel, mistede jeg min mormor. Hun var min kærlighed, min barndom og mit hjem, og hun elskede mig, selvom jeg ikke elskede mig selv.

Det er ni år siden, men jeg tænker på hende hver dag.

Harry og jeg ved, hvordan det er at miste en, man elsker. Hvordan det føles at have et raserende, sort hul i maven, som aldrig helt forsvinder. Vi kender følelsen af vrede og uretfærdighed. Og af tomhed.

Jeg ser Harry Potter, hver gang livet gør ondt. Hver gang jeg savner min mormor eller føler mig så alene, at jeg er bange for at gå i stykker.

Men selvom jeg vender tilbage til filmene i de dårlige tider, er de også hos mig i de gode. Når jeg spiller brætspil med mine venner.

Et brev til mit første crush: Jeg savner den, du var, Johnny

Når jeg krammer min mor eller shopper med min lillesøster. Når jeg ser solen stå op over Roskilde Festival. Filmene er hos mig i alle de øjeblikke, der gør livet smukt. Jeg vender tilbage til dem hver gang, jeg har brug for at vende hjem.

Min kærlighed til Harry Potter-serien er vokset med alderen og er blevet nærmest fanatisk.

Man skulle egentlig tro, at det ville være modsat. At interessen for magi blev mindre i takt med, at jeg blev voksen. At dagdrømmene om eventyr svandt ind og blev til bekymringer. Men jeg drømmer stadig.

Jeg drømmer stadig, selvom jeg godt ved, at det ikke nytter noget at drømme om et univers, som ikke er virkeligt. Jeg drømmer stadig, selvom jeg godt ved, at mange af jer nok synes, at det er skørt. Det er det også.

Men Harry Potter giver mig noget at tro på i en verden, hvor alt ikke altid går, som det skal.

I en verden med krig og kræft og Trump er det rart at have en yndlingsfilm; et sted, der føles som hjem. I vores verden er det rart at have lidt magi.

Jeg elsker film. Og jeg elsker Harry Potter, som Snape elsker Lily. Altid.

Seks stadier du går igennem, når du skal finde en ny tv-serie

luk
Vis flere nyheder