Foto/ Hrefna Björg Gylfadóttir

Amalie delte et billede af sine brugte trusser. Så blev hendes insta lukket

Feministiske budskaber og udflåd i trussen er tilsyneladende mere, end Instagram vil tillade.

I mandags kunne Amalie Have pludselig ikke logge ind på sin profil på Instagram ’Scandinaviandreamgurl’.

Hverken de 67.800 følgere eller hende selv kunne se alt det indhold, som var blevet delt på Instagram-profilen de seneste tre år.

Uden et ord åbnede Instagram Amalies profil igen

Billederne, kommentarerne og alt Amalie Haves store arbejde var væk. Og hun ved ikke hvorfor.

Der er to muligheder: Enten har Instagram lukket profilen, eller også er hun er blevet hacket af nogen, som har slettet alt indholdet.

“Det eneste, jeg ved, er, at det sidste, jeg skrev om, var, at det er underligt, at der bliver talt så meget om blowjobs, men at der ikke er noget ord for oralsex for kvinder. Jeg skrev #clitlick, men jeg ved ikke, om det var det,” siger Amalie Have.

Hun har kontaktet Instagram på mail, men har stadig ikke hørt noget fra dem.

Jeg har forsøgt at få fat i Instagrams pressefolk i Danmark, men har heller ikke fået svar.

“Man kan ikke engang ringe til dem. De er kæmpestore, og så er de alligevel så usynlige,” siger den 22-årige kaospilot over en telefonforbindelse fra Barcelona, hvor hun arbejder i øjeblikket.

Dansk butik flyver planter til Instagrams kontor

Stort set samtidig med, at vi udgav denne artikel, opdagede Amalie Have, at hendes konto er blevet genåbnet. Hverken hun eller jeg har dog fået svar fra Instagram om hvorfor den har været lukket.

LOL Instagram has deleted my Instagram account w almost 70.000 followers. Any tips on how to get it back? 🙃

Posted by Amalie Have on Monday, November 27, 2017

 

Amalie Have har tidligere fået fjernet en del billeder fra sin profil. Nogle gange fordi de har forbrudt sig mod Instagrams retningslinjer, som er ret strikse i forhold til bar hud og indhold, der kan tolkes seksuelt.

For Amalie Have har gjort det til sin mission at vise kvindekroppen, som den helt naturligt er.

Verdens mest sørgmodige kat har 138.000 følgere på Instagram

Og det tager Instagram ikke altid godt imod.

Da hun delte et billede af sine trusser, der hang mellem hendes ankler, mens hun var på toilettet, blev det for eksempel fjernet.

“De er jo ligeglade med de piger, som får fyldt deres indbakker med magtdemonstrationer i form af halverigerede penisser, men når jeg tager et billede – ikke engang af min fisse, men af mine trusser, som afslører, at min fisse fungerer helt normalt – så bliver det fjernet,” siger Amalie.

Norges Petra hedder Line, og du bør se hendes program om kroppen

Hendes store kamp er selv at bestemme, hvornår hun som kvinde bliver seksualiseret.

“Det er kun mig, der bestemmer, hvornår jeg er et seksuelt væsen, og hvornår jeg ikke er. Så kan det godt være, at der er nogen, der siger til mig, at de synes, at jeg er sexet, og at de har lyst til at kneppe mig, men det betyder ikke, at det er mig, der har gjort noget forkert. Så er det dem, der er problemet,” siger hun.

Jeg har fundet de flotteste bryster på Instagram

Amalie Have vil selv bestemme, hvornår hun er et seksuelt væsen.Foto/ Hrefna Björg Gylfadótti

På Instagram-profilen Scandinaviandreamgurl var hun nået langt med at gøre folk opmærksom på, at man selv ejer sin krop og bestemmer over, hvornår den skal tolkes seksuelt.

Hun har blandt andet fortalt om sin voldtægt, arbejdet med voldtægtsoverlevere og har gennem Instagram været i dialog med folk fra hele verden om at tage ejerskabet af kroppen tilbage til individet.

Derfor var det frustrerende at profilens indhold pludselig forsvandt.

“Jeg er ked af, at min onlineportfolio er væk. Og alle mine captions, alt det skriftlige. Alle de kvinder, som har skrevet til mig og fortalt om deres overgreb. Der er mange samtaler, som bare er væk nu,” fortalte hun mig i sidste uge – inden profilen blev genåbnet.

“I virkeligheden er jeg ligeglad med, hvor mange følgere jeg har, men jeg har alligevel arbejdet for det i tre år, så det er skidehamrende irriterende, at den er lukket. Jeg følte virkelig, at der var en god proces i gang.”

Flere instagrammere bakker op om at få Amalie Haves profil tilbage. Blandt andet podcastpigerne Fries Before Guys.

Særligt det internationale publikum er utilfredse med Instagrams ageren:

Opdatering: Mandag har Instagram tilsyneladende besluttet at genåbne Amalie Haves profil. Hverken Amalie Have eller jeg har fået svar på vores henvendelser til Instagram.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder