Snart skal der bygges en høj betonmur mod Mexico. Foto/ AP/ Rodrigo Abd

Nyhedsoverblik: Her er de otte grænsemure som Trump skal vælge imellem

Godmorgen!

Du har slået øjnene op på en mandag, hvor du kan få et smugkig på Trumps mur mod Mexico og se en liste over de job, du ikke skal satse på i fremtiden.

Hænger du på gennem hele overblikket, kan du også være med til at fejre en gammel kending, der har fødselsdag 🇩🇰

Her er de job, du ikke skal tage

300.000 danskere går en usikker fremtid i møde, for de arbejder i job, som ny teknologien snart vil udkonkurrere. Det viser en rapport, som konsulenthuset McKinsey har lavet, og som Berlingske skriver om.

Hele listen af truede jobs får du hos Berlingske, men arbejder du for eksempel som chauffør, operatør, smed eller kontormedarbejder, er du i risikozonen for at miste dit arbejde til ny teknologi. Sikke en nyhed at starte mandag morgen på.

Færre EU-borgere gider til Danmark

Færre og færre EU-borgere rejser til Danmark for at arbejde. Og det betyder, at danske virksomheder har sværere ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Det viser tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, som Finans.dk har fået.

Det er især polakkerne, der bliver hjemme, fordi løn- og arbejdsvilkårene i Østeuropa er blevet bedre.

Antallet af EU-borgere, der kommer til Danmark for at arbejde, er raslet ned.

Posted by Finans on Sunday, December 3, 2017

Trump skal til at vælge sin mur

Trump vil bygge en mur mod Mexico. Nu står otte prototyper klar i Californien, som Trump kan vælge imellem. Fire er bygget af beton, fire er en blanding af beton og stål, og én har pigge på toppen, skriver Jyllands-Posten.

Du kan se en smagsprøve på de otte murer her.

Baby afhængig af heorin

Hvert eneste år bliver der i Danmark født mellem 50 og 100 børn med abstinenser.

Zeé-zeé er af dem. Hun blev født i 1996 på Roskilde Sygehus – og var som baby afhængig af heroin på grund af sin mors misbrug. Min kollega Ole har talt med Zeé-zeé om hendes opvækst – og med Zeé-zeés mor om, hvordan det er at sætte et barn i verden, når man er stofmisbruger.

Da hun blev født, var hun afhængig af sin mors stoffer. Vi har talt med hende om, hvordan hun har det i dag.

Posted by FORMAT on Sunday, December 3, 2017

Sms’en har 25-års fødselsdag!

Når min mor sender mig en sms, synes jeg hun er gammeldags. Hvorfor skriver hun ikke bare på messenger eller snapper mig? Og lidt gammeldags er hun altså. I går var det i hvert fald præcis 25 år siden, at den første sms nogensinde blev sendt!

Det var den  22-årige britiske ingeniør Neil Papworth, der sendte en sms til sin chefs telefon. Chefen var til julefrokost, så Neil skrev ‘God jul’ til ham – helt uden nogen emojies 🎅 🎄🎁

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder