luk
Menu Del på messenger
Manden på billedet hedder Alihan Turgut og har ikke andet med sagen at gøre, end at han sælger kebab. Foto/ AP

Rygterne om kebabbens død er stærkt overdrevne

Bare rolig: EU har ingen planer om at forbyde kebab og shawarma.

Enhver, der har prøvet at have fråderen på klokken fire om natten, ved, at livet ville være fattigere uden dönerkebab og shawarma.

Derfor vakte det forståeligt nok stor opstandelse, da en lang række danske og udenlandske medier i sidste uge skrev, at EU måske snart ville forbyde den velsignede tømmermandsspise.

3 grunde til at droppe alkohol … og tage lidt MDMA i stedet

Hvad fanden bilder EU sig egentlig ind? Kan vi straks få et retsforbehold mod kebabforbuddet, tak!

Men heldigvis har det siden vist sig, at rygterne om kebabbens død er stærkt overdrevne.

Europa-Parlamentets miljøudvalg har ikke tænkt sig at forbyde kebabben. De har bare stemt nej til at tillade fosfater, når kødspyddene fryses ned. Vi taler altså om tilsætningsstoffer, som allerede er ulovlige i dag.

En hyldest til ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’

Med andre ord (læs: europaparlamentariker Christel Schaldemoses ord) vil EU-parlamentet blot bevare kebabben, som den er.

Flere udenlandske medier skriver lige nu, at EU er på vej til at forbyde kebab.Men nej.Selvfølgelig vil vi IKKE…

Posted by Christel Schaldemose on Friday, December 1, 2017

 

Europa-Parlamentets miljøudvalg er bekymrede over, at fosfater som tilsætningsstoffer er blevet forbundet med forhøjet risiko for hjertekarsygdomme.

Omvendt har kebabsælgere fra Berlin fastholdt, at fosfaterne er nødvendige for at holde kødet friskt og velsmagende efter nedfrysning. (At de pågældende fosfater altså pt. er forbudt, lader de ikke til at tage notits af.)

Hvordan kan en pølsevogn, jeg aldrig har hørt om før, komme i top 10 over fede steder i København?

 

Med andre ord: Du kan stadig godt købe en durum med kebab på vej hjem fra din næste bytur… hvis du altså ikke er bange for fosfater.


FORMAT er under udvikling. Vi eksperimenterer både med historier, koncepter og design. Vi bilder os ikke ind, at vi allerede har regnet den ud, så hvis du har feedback, er du meget velkommen til at kontakte os og fortælle os, hvad du kan lide – og hvad vi kan gøre bedre. Tak fordi du læser med.

Mere fra Jesper Olsen