Foto/ Ritzau/ Mathilde Bech

Nyhedsoverblik: Hver tredje kan ikke finde ud af at sætte grænser overfor sin kæreste

God tirsdag morgen og velkommen til dagens nyhedsoverblik.

Kan Instagram virkelig bare lukke din profil uden at fortælle dig om det? Og kan Trump virkelig få lov til at forbyde iranere og syrere at rejse til USA?

Det er to af de spørgsmål, du kan få besvaret, hvis du hænger på. God fornøjelse.

Sikkerheden sejler på danske spillesteder

Trods truslen om terror halter det med sikkerheden, når vi går til koncerter i Danmark.

DR er gået undercover med skjult kamera og kan fortælle, hvordan scenemedarbejdere blandt andet kan gå rundt blandt stjernerne og ikke behøver opgive deres identitet ved ansættelse. Afsløringerne har nu fået koncertarrangøren ICO Concerts til at fyre flere af sine underleverandører.

Der bliver sjoflet med sikkerheden trods de seneste års risiko for terrorangreb.

Posted by DR Nyheder on Monday, December 4, 2017

 

 

Unge kan ikke sætte grænser overfor deres kærester

De 16- til 24-årige har svært ved at sætte grænser i parforholdet. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion.

Her svarer hver tredje kvinde i den alder, at de har oplevet at være i et forhold, hvor deres grænser blev overskredet psykisk. For mænd gælder det samme for hver ottende.

På baggrund af tallene søsætter Ligestillingsministeriet i dag en kampagne, der skal sætte fokus på, hvordan man forebygger psykisk vold i parforhold. Her er den første kampagnefilm:

 

Trump får sit indrejseforbud

Donald Trump har forsøgt at få godkendt et indrejseforbud, siden han blev valgt som præsident. Nu har USA’s højesteret godkendt en midlertidig indførelse af forbuddet, der er rettet mod seks lande – Chad, Iran, Libyen, Somalia, Syrien og Yemen.

Forbuddet er stadig til behandling i mindre retsinstanser, men den nye godkendelse hos højesteretten betyder, at indrejseforbuddet kan træde i kraft, mens det behandles.

Insta lukkede Amalias feminist-konto

Amalie Have har 67.000 følgere på sin instakonto, hvor hun deler feministiske og no bullshit-billeder. Men da hun delte et billede af sine brugte trusser blev hendes Instagram fra den ene til den anden dag lukket, uden Amalie fik nogen forklaring på hvorfor.

Min kollega Catarina har talt med Amalie – og forsøgt at få en forklaring fra Instagram.

67.000 følgere er vilde med hende, men hendes grænseoverskridende billeder blev tilsyneladende for meget for Instagram.

Posted by FORMAT on Monday, December 4, 2017

 

Lyst til at svælge i rige mennesker?

Der er noget fascinerende over dem, der uden at tænke to gange over det køber en taske, der koster en kvart million kroner, eller synes, de har brug for en penthouselejlighed med otte badeværelser.

Politiken bringer her en fantastisk billedserie af netop sådan nogle mennesker, taget af den amerikanske fotograf Lauren Greenfield.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder