Kendrick Lamar fyrede den af på Roskilde Festival i 2015. Han er også den kunstner, jeg har hørt mest i 2017. Foto/ POLFOTO/Ritzaufoto/Lasse Kofod

Kan du gætte, hvilken musik du har hørt mest i år?

Du tror sikkert, du godt ved, hvilken musik du hører mest. Men gør du egentligt det? Jeg gættede i hvert fald forkert, da jeg bevægede mig ind på Spotifys nye side, der samler dit musikår.

Jeg ved ikke med dig, men jeg har altid et par høretelefoner i ørene.

Som regel er det Spotify, der kører, og jeg hører især rapmusik, men også en del klassisk jazz.

Eller… det troede jeg i hver fald.

 

De 10 bands vi slet ikke gider se på Roskilde Festival næste år

Nu har jeg fået de kolde facts om mit musikforbrug, og det er ikke helt, som jeg troede.

Spotify har nemlig lavet den fedeste hjemmeside, hvor du kan tjekke, hvad du har hørt mest i år.

Oversigten over mit musikår 2017. Jeg er angiveligt vild med Ukendt Kunstner og Kendrick Lamar.Foto/ Screendump/Spotify

På siden skal du blandt andet selv gætte, hvad du har hørt mest. Jeg kunne godt gætte, jeg havde hørt mest Kendrick Lamar i år.

Men jeg kunne ikke gætte, at min mest hørte sang var det vilde nummer Demon Dance, som er på soundtracket til Nicolas Winding Refns skøre film ‘The Neon Demon’ (sygt fedt nummer).

Og jeg anede heller ikke, at jeg i år havde hørt præcis 9.115 minutters musik i år. At jeg havde hørt 885 forskellige sange. Og at jeg havde hørt 281 forskellige kunstnere.

Mangler du også julegaveidéer? Her er de 10 bedste bøger, vi har læst i år

Jeg lærte også, at jeg er rimeligt genresnæver og hovedsageligt hørte ting som rap, hip hop og britisk rock. Og så soundtracket til ‘The Neon Demon’.

Jeg synes ellers, at jeg rimeligt tit hører klassisk jazz. Men det er nok bare noget, jeg siger for at massere mit eget selvbillede som intellektuel.

Siden er vildt fedt designet og guider dig også til din top 100 fra 2017 og hjælper dig med at høre de store hits, du aldrig rigtigt kastede dig over i år.

Du kan selv se dit musikår her.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder