Billedet er fra Toy Box' optagelser til "Tarzan and Jane"-sangen. Og ja, det er tv-vært Ulla Essendrop til venstre. Foto/ POLFOTO/Johnny Frederiksen/ritzau

Ni 90’er bands vi helst ikke vil høre noget fra igen

Det er lige kommet frem, at det ikoniske 90’er-band Cartoons vender tilbage i 2018 med højt hår og masser af sommerkoncerter i Danmark.

Cartoons vender tilbage – og du kan blive deres korpige

Og det er da bare herligt. Men please, lad det ikke blive en vane for gamle 90’er-bands at dukke frem igen.

For ligesom 90’erne gav os mærkelige modediller som tamagotchier, lavalamper og buffalosko, så gav årtiet os altså også virkelig meget dårligt musik.

Så kære 90’er-band: Hvis du står på denne her liste, så drop planerne om en reunion. Vi elsker jeres hits, men vi vil helst kun høre dem, når vi er stive i de sene nattetimer – ikke som nye landeplager i radioen.

Creamy

Det er ikke helt til at forstå, hvordan man kan blive kendt på at indspille gamle børnesange med et elektronisk twist. Men det gjorde de to piger fra Creamy.

Deres album var det mest sælgende i 1999. Tak til Creamy, men vi behøver ikke mere elektronisk børnemusik – nogensinde.

 

Doctor Bombay

I 90’erne var der ingen, der hævede et øjenbryn over superhittene ‘Rice & Curry’ eller ‘Calcutta’, hvor en mand klædt ud som en stereotyp inder synger om at sælge sit træhus og besøge onkel Ghandi, der er taxachauffør.

Den gik i 90’erne, men du skal nok ikke prøve at genopfinde konceptet, Doctor Bombay.

 

Netkærester, popduller og gangstas: 15 glemte tendenser fra Arto

S.O.A.P

Jeg ved ikke, hvad det var med 90’erne og pigeduoer, men det vrimlede altså med dem. S.O.A.P. bestod af søstrene Saseline og Heidi Sørensen og de gav den gas med alt for lys lipgloss og vanvittig øjenskygge.

Toy-Box

Hvis ikke man har hørt Toy-Box’ megahit ‘Tarzan & Jane’, har man vitterligt levet under en sten siden 1998.

Sangen er sådan én, der stadig bliver fundet frem ud på de sene nattetimer, når man har fået nok af Justin Bieber og Ed Sheeran.

Men selvom vi stadig elsker denne her sang, når vi er fulde, behøver vi ikke flere af den slags – sorry, Toy-Box.

 

Hvordan min Tamagotchi fik mig i radioen

Blå Øjne

Blå Øjne lavede i 1998 covernummeret af Sebastians sang ‘Romeo’ og fik megasucces. Vi elskede også sangene ‘Dig og Mig’ og ‘Inderst Inde’, men så gik vi ind i det nye årtusinde, og siden har ingen lyttet til noget, Blå Øjne har lavet.

Hampenberg

Det er helt overraskende, at jeg ikke har haft nogle DJ’s på listen endnu, for vi dansede også rundt til alt for høje basrytmer, der blev ved og ved og ved og ved…

En af dem, der var mester udi diskotekssange, var Hampenberg. Denne her er blevet spillet på alt for mange sodavandsdiskoteker.

 

Aqua

Jeg ved, I alle sammen har spekuleret på, hvornår fanden Aqua kommer. Well, de kommer her. For man kan selvfølgelig ikke snakke 90’er-bands uden at tale om Aqua.

Ja, I var store. Ja, vi elskede jer. Nej, vi vil ikke have jer tilbage. Igen.

 

Me & My

Fik jeg nævnt, at pige-popduoer var the shit i 90’erne? Well, her er én mere. Me & My var kæmpe dengang, og det er stadig sådan, at hvis først du får “Dub-I-Dub” på hjernen, slipper du ikke af med den igen.

Bare derfor bør vi gemme sangen og det band langt, langt væk i gemmerne (men nu tænker du alligevel på sangen, så du kan ligeså godt få den her).

 

Hit’n’Hide

Hvis ikke navnet ringer en klokke, giver det god mening. Bandet var vitterligt et one-hit-wonder, der fik succes med én sang, der mindede virkelig meget om noget, Aqua kunne have lavet.

Der er nok ikke nogen risiko for, de genopstår. Men for at være på den sikre side er de alligevel med på listen.

 

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder