Foto/ POLFOTO

Aalbæk vender tilbage til Zentropa – dét skal han lave

Arbejdstilsynet har ingen problemer med det nuværende arbejdsmiljø i Zentropa, så nu er Peter Aalbæk tilbage på pinden som producer.

Filmbossen Peter Aalbæk er vendt tilbage til arbejdet – to måneder efter at ni tidligere ansatte stod frem i Politiken med beskyldninger om systematisk sexchikane hos Zentropa.

Det meddeler filmselskabet i en pressemeddelelse.

61-årige Aalbæk har været på orlov, imens Arbejdstilsynet har undersøgt arbejdsmiljøet på Zentropa. Det er de nu færdige med – og Arbejdstilsynet har ikke noget dårligt at sige om det nuværende arbejdsmiljø, lyder det i pressemeddelelsen.

“Vi har benyttet lejligheden til et 360 graders eftersyn af vores arbejdsmiljø og kultur, og det har været en meget givende intern proces,” konstaterer Zentropas ledelse.

Rasmus Nøhr: “Politiken har sat Aalbæk i een offentlig gabestok”

‘Ålen’ vender dog tilbage til sit eget filmselskab i en noget mere ydmyg rolle end tidligere.

Aalbæk var i næsten 25 år direktør for selskabet, som han stiftede sammen med filminstruktør Lars von Trier i 1992. I 2016 stoppede han som direktør, men bevarede en stor indflydelse på den daglige ledelse.

Men kritikken af kulturen på Zentropa førte i november til en degradering af grundlæggeren, som fremover ikke skulle have indflydelse på hverken den daglige ledelse eller elevuddannelsen, ligesom han ikke måtte udtale sig på Zentropas vegne.

Det ændrer Arbejdstilsynets rapport ikke på, siger Zentropa-direktør Anders Kjærhauge, da jeg ringer til ham. I stedet skal Zentropas grundlægger fremover fungere som menig producer.

“Han er udviklingsproducer – en rolle han egentlig har haft over de sidste år. Han finder talenter og er skidegod til det, og han udvikler projekter, indtil de er klar til at blive overtaget af nogle af vores andre producere,” siger direktøren.

Anders Kjærhauge tilføjer, at Zentropa fremover vil have løbende fokus på arbejdsmiljøet. Men ellers betragter han nu sagen som afsluttet.

Det samme gør tilsyneladende Peter Aalbæk, som ifølge DR fortæller, at han er “glad i låget” efter at have passet sine grise i Herfølge de sidste to måneder.

Peter Aalbæk: Björk ville sidde på skødet af Lars von Trier – ikke omvendt

Peter Aalbæk har ikke bestredet anklagerne imod ham, som handler om både verbal og fysisk sexchikane. I et interview med Radio24syv fra december argumenterede han for, at #MeToo-bevægelsen har udviklet sig til en heksejagt på mænd, som bliver berøvet både ytringsfrihed og fair rettergang.

“Jeg kan mærke et raseri og et had hos mine mandlige venner. Og det er vendt mod kvinder. Jeg tipper på, at inden for fem år er der en svensk mand, som har taget en maskinpistol og skudt en forsamling af kvinder. Det kan næsten ikke komme ud på anden måde,” sagde han.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder