Foto/ POLFOTO/Ritzaufoto/Niels Hougaard

Overblik: Her er Anders Matthesens indspark i #metoo-debatten

Godmorgen!

Og nu til sagen: dagens morgenpost med blandt andet Anders Matthesen (punkt 2), testikler (punkt 1) og pingviner (punkt 5).

Smertestillende piller går i unge mænds testikler

Hvis du er ligesom mig, har du måske også døjet med en fodboldskade eller lignende.

Men det er en jævnt dårlig idé at blive ved med at tage det smertestillende medicin Ibuprofen, hvis du har ondt i anklen eller knæet, viser en ny undersøgelse.

Hvis man tager medicinen over flere uger som ung mand, fører det nemlig til, at ens testikler producerer testosteron som en mand på 70. Ikke umiddelbart det sundeste.

Testicles GIF - Find & Share on GIPHY

“Hva så, lækre dig?”

En af de største, der røg i #metoo-bølgen var den amerikanske komiker Louis C.K.

Men ifølge Anders Matthesen har der ikke umiddelbart været tilfælde som Louis C.K. i dansk komik, siden han begyndte for 25 år siden.

Han advarer dog i et interview med P3 imod, at mænd og kvinder bliver alt for bornerte, og at man ikke kan sige det, hvis man synes en person er lækker, hvis man gerne vil score dem.

Anden om #MeToo | Go' Morgen P3 | DR P3

"Man skal ikke rage på nogen, men man er nødt til at være pågående, hvis man gerne vil lande en dejlig dame".

Posted by P3 – DR on Tuesday, January 9, 2018

Anders Matthesen er desuden ikke den eneste, der har den holdning. I Frankrig har 100 kvinder skrevet under på, at mænd stadig skal have ret til at lægge an på kvinder.

Skal vi udrydde ghetto-gymnasierne?

På seks gymnasier i Danmark har en stor del af unge med anden etnisk baggrund end dansk samlet sig i såkaldte ghettogymnasier, skriver Politiken. Her er over 40 procent af eleverne tosprogede.

Eksperter advarede allerede i 2016 om, at det kunne være et problem for integrationen. Og gymnasierne selv fandt det problematisk. Men siden er der ikke sket noget.

Hos Socialdemokratiet mener Mattias Testefaye, at det er et problem, der bør gøres noget ved: og hans løsning er simpel. Fordel elever på forskellige gymnasier efter etnicitet.

'Det er for bekvemt kun at ville gå i skole med dem, der har samme etnicitet som én selv. Vi bor sammen. Vi skal også kunne gå i skole sammen,' mener Mattias Tesfaye.I dag har 13 gymnasier i Danmark flere indvandrere og efterkommere end etnisk danske elever.Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF vil lave et loft, hvor maks. 3 ud af 10 elever har udenlandsk baggrund.

Posted by Radio24syv on Tuesday, January 9, 2018

Derfor slår vi folk ihjel i The Sims

Vi slår folk ijhel i The Sims. På alle mulige mærkelige måder.

Det har min kollega Catarina også gjort. Og det har fået hende til at stille sig selv (og to eksperter) spørgsmålet: er det egentligt mærkeligt at slå folk ihjel i computerspil?

Her er svaret:

Hun gjorde en masse simmere gravide med den samme mand, lukkede dem inde i et rum uden døre og så dem dø.

Posted by FORMAT on Monday, January 8, 2018

Pingviner, der falder

Du kender godt det der med, når én af dine venner nosser i det og slår sig, ikke? Jeg er sikker på, at vi er enige om, at det er ret sjovt.

Og det er vi faktisk tilsyneladende ikke de eneste, der synes. Det gør pingviner vist også:

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder