Wayne Williams fik dobbelt livstid for de uhyggelige børnemord i Atlanta. Men var han virkelig den rigtige gerningsmand? Foto/ AP

Elskede du ‘Serial’? Så skal du høre denne nye podcast

'Atlanta Monster' er grundig og gribende true crime fra første sekund. Den kan varmt anbefales.

Der er en ny true crime-podcast i byen. Og den lover rigtig godt.

‘Atlanta Monster’ dykker ned i en af de uhyggeligste amerikanske mordsager i nyere tid, nemlig de såkaldte Atlanta Child Murders fra 1979-81, hvor mindst 28 børn og unge blev dræbt.

Officielt er sagen opklaret. En lokal mand ved navn Wayne Williams fik dobbelt livstid for to af mordene og bliver også tilskrevet de resterende mord, selvom han stadig bedyrer sin uskyld.

I ‘Atlanta Monster’ graver værten Payne Lindsey sig dybt ned i sagen gennem gamle sagsakter, nyhedsindslag og interview med både lokale og de betjente, der arbejdede på sagen.

Her er de danske podcasts du burde tjekke ud

I et forsøg på at besvare det helt basale spørgsmål: Fangede de den rigtige mand, eller er seriemorderen stadig på fri fod?

Indtil videre er der udgivet en trailer, en teaser og et premiereafsnit af podcasten, som med god grund bliver sammenlignet med ‘Serial’, der forsøgte at ‘genopklare’ mordet på gymnasieeleven Hae Min Lee fra Baltimore, som ekskæresten Adnan Syed i første omgang var blevet dømt for.

‘Serial’ blev en kæmpemæssig succes og et gennembrud for både podcastmediet og true crime-genren, da den udkom i 2014.

Siden har en lang række podcasts forsøgt at gentage succesen, blandt andre de fremragende ‘S-Town’,‘Kvinden med den tunge kuffert’‘Dirty John’ og ‘Up and Vanished’, som Payne Lindsey også stod bag.

Third Ear: En begynderguide til Danmarks bedste podcasts

Baseret på første afsnit tegner ‘Atlanta Monster’ til at blive en af de bedste i genren.

Lokalsamfundets frygt for den mystiske bøhmand, der hapser kvarterets fattige børn, hvis de vover sig ud alene, forplanter sig hurtigt til lytteren. Og samtidig giver ‘Atlanta Monster’ et godt indblik i de racespændinger, som er en så integreret del af fortællingen af USA, og som mordene i Atlanta var med til at rippe op i.

Sammenlignet med ‘Serial’-værten Sarah Koenig er Payne Lindsey en langt mere tilbagetrukket fortæller. Han holder sine egne tanker og fortolkninger for sig selv og udfolder i stedet historien ved hjælp af interviews, arkivklip og diskret pirrende stemningsmusik.

Podcasten består af 10 afsnit, som vil udkomme hver fredag, og personligt er jeg spændt på at høre, hvad Payne Lindsey finder ud af.

Hvis du har set David Finchers seriemorderserie ‘Mindhunter’ på Netflix, kan det i øvrigt nævnes, at anden sæson af serien vil tage udgangspunkt i netop børnemordene i Atlanta.

SKÆRM guider: Her er de bedste podcasts til dig, der elsker film og serier

Du kan høre ‘Atlanta Monster’ på iTunes eller din podcastapp.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder