Foto/ Meaghan Smulders/Unsplash

Her er podcasten, du skal høre, hvis du også har svært ved at falde i søvn

Podcasten har en simpel præmis: den fortæller dig absurd kedelige godnathistorier. 😴

Hvis du er ligesom os, kan du sikkert også nogle gange have svært ved at falde i søvn.

Og når du stadig ligger lysvågen klokken to om natten og bliver tiltagende panisk, fordi du skal op klokken syv den næste dag, er gode råd dyre.

Det kan være bekymringer, stress og angst for den kommende dag, der særligt gør det svært at sove – en tendens, der også er meget udbredt hos unge mennesker.

Flere forskere mener, det er et decideret problem for folkesundheden, at unge sover for lidt. Det kan nemlig både føre til psykiske problemer og kræft, mener eksperter.

5 råd, der kan hjælpe dig med at sove bedre om natten

Men en kedelig amerikansk podcast skulle være det perfekte middel imod dine søvnproblemer, skriver mediet The New Yorker.

Podcasten hedder ‘Sleep With Me’. Og den har været i luften siden 2013, så den er ikke en nyhed. Men ligesom os har du måske heller ikke hørt om den.

Can you be bored to sleep?

Posted by Florida Dental Sleep Disorders on Tuesday, June 14, 2016

 

Dens metode til at få dig til at sove er djævelsk simpel: værten Drew Ackerman fortæller dig i podcasten en vildt kedelig godnathistorier om et tilsyneladende tilfældigt emne.

Derfor må du aldrig vække en sovende teenager

Han kan for eksempel bruge to timer på at tale om heksen Melisandre fra Game of Thrones og hendes chocker-halsbånd – og en masse andre random ting, som ikke rigtigt har noget med emnet at gøre.

Og det lyder jo tåbeligt.

Men det bør ifølge forskning fungere, fordi hans historier i princippet kan hjælpe dig med at stresse af og tænke på noget andet – ligesom hvis du dyrker yoga, inden du skal sove.

Derfor er han meget bevidst om sin fortælleform, når han forbereder sine søvninducerende podcasts.

“Jeg vil tit være sådan, wow, der blev jeg lidt for begejstret, så det vil jeg forsøge at klippe ud. Selv bare at indsætte et ord som edderkopper har jeg lært at lade være med,” siger Drew Ackerman til The New Yorker.

Hans podcast er blevet en kæmpe succes.

Den bliver downloadet 1,3 millioner gange hver måned. Selvom han producerer den uden løn og i sin fritid.

Så måske er den faktisk så kedelig, at vi alle bør tjekke den ud.

Elskede du ‘Serial’? Så skal du høre denne nye true crime-podcast

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder