Foto/ Privatfoto

Jesper blev snydt af koncertbilletsvindler – nu har politiet fundet gerningsmanden

36 mennesker blev svindlet af en misbruger, der tilbød dem koncertbilletter. Nu er han blevet dømt.

Du kender sikkert situationen: Du vil gerne til koncert, men der er udsolgt. Så smutter du lige ind på Facebook-eventet og tjekker, om der ikke er nogen, der har fortrudt, at de købte, og derfor sælger deres billetter videre.

Præcis det gjorde 31-årige Jesper Lyders Andersen i september sidste år til en udsolgt koncert med den danske musiker Sebastian. Pris: 600 kroner for to billetter.

Men hvad Jesper ikke vidste, var, at billetterne slet ikke fandtes i virkeligheden. Og at personen, han sendte de 600 kroner til, var en svindler.

Mand stjal 12 københavnerbænke på egen hånd

“Han lovede at sende mig billetterne på en mail, og jeg valgte så at overføre pengene,” siger Jesper Lyders Andersen.

“Det har jeg gjort mange gange før. Jeg ved godt, der er en risiko forbundet med det, men jeg har så meget tillid til folk, og det plejer at gå fint. Men de her billetter dukkede ikke op,” siger han.

Jesper Lyders tog kontakt til sin bank, der i sidste ende fik sporet sig frem til, hvor pengene var havnet. Svindleren havde på Facebook ovenikøbet også brugt sit rigtige navn, da han skrev til Jesper Lyders Andersen.

Kort sagt var det ikke et dybt komplekst svindelnummer, der var gang i. Nærmere en “går den så går den”-agtig manøvre. Svindleren var samtidig også misbruger, fremgår det af domsbogen i sagen.

Dianas mand fik seks år fængsel for våben og narko. Hun elsker ham stadig

“Jeg blev mistænksom, da han ikke sendte billetterne. Hans navn og billede var på Facebook, så jeg tænkte, at hvis man skal svindle, er det ikke sådan, man gør det.”

I første omgang tænkte Jesper, at han ikke ville anmelde det til politiet. Men efter lidt betænkningstid besluttede han sig for at gøre det alligevel.

“Det var heller ikke svært for politiet at finde ud af, hvor det skulle kigge hen. Hans navn og kontonummer havde jeg jo, så det gjorde det rimeligt nemt,” siger Jesper.

Politiet fangede ham.

Casper blev fucket op af en bande, endte som hjemløs og var afhængig af coke. Her er han i dag

Og det viste sig, at Jesper Lyders Andersen langt fra var den eneste, der blev tilbudt billetter af svindleren.

Misbrugeren blev derfor forleden dømt for svindel i 36 tilfælde og fik fire måneders fængsel. I alt havde han svindlet for 38.615 kroner, som han nu skal betale tilbage.

Bedrageri på nettet er den mest stigende form for kriminalitet i Danmark, så denne sag er på ingen måde unik.

Men selvom svindel med billetter er ret udbredt, er det langt fra altid, at der falder dom i sagerne. Men det gjorde der altså denne gang, og det synes 31-årige Jesper er “super fedt”.

“Jeg troede ikke, jeg ville få noget ud af at anmelde det. Jeg tænkte, at vi bruger alle vores politiressourcer på at stå ved grænsen. Men jeg anmeldte det, fordi det var så tåbeligt. Og det er jo en positiv overraskelse, at der rent faktisk sker noget,” siger han.

I bagklogskabens lys kan Jesper Lyders godt se, at han måske var lidt for godtroende.

“Man kan da godt føle sig lidt dum bagefter. Men hvis alternativet var, at jeg skulle gå og mistænke alle for at ville svindle mig, ville det være værre,” siger han.

Fremover vil Jesper Lyders Andersen stadig købe koncertbilletter af privatpersoner på nettet. Han vil dog forsøge at være mere forsigtig.

Camilla dater kriminelle: Jeg er ligeglad med om han har skudt en mand

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder