DTU i Lyngby. Foto/ Jens Nørgaard Larsen/Scanpix Danmark

Studerende sagde fra over for sexchikane – så blev deres protest stoppet

DTU-studerende hængte plakater op med beretninger om sexchikane. Plakaterne blev straks pillet ned af ledelsen, fordi afsenderen var anonym.

“Han forsøgte at få hånden ind under min bluse. Jeg rykkede mig væk, men han blev ved. Han er DTU-ansat, og jeg tænker på det, hver gang jeg ser ham.”

“Til mundtlig eksamen i 414 kunne jeg ikke finde ud af at køre tavlerne rigtigt ned. Da min underviser tilbød at hjælpe, afbrød den mandlige censor: ‘Nej, lad hende bare stå og strække sig efter dem. Hun bliver så slank og flot at se på’.”

Det var nogle af de anonyme beretninger om sexchikane, som i denne uge blev hængt op på Danmarks Tekniske Universitet under det MeToo-inspirerede hashtag #ogsåpåDTU.

Men få timer senere var samtlige plakater blevet pillet ned af ledelsen.

Det skriver Ingeniøren.

Begrundelsen er, at plakaterne ikke levede op til reglerne, som forbyder anonyme plakater.

De anonyme afsendere forklarer imidlertid til Ingeniøren, at de er bange for repressalier, hvis de står frem med navn.

Fem universiteter vil undersøge omfanget af sexkrænkelser. Tre ved det ikke endnu

De kvindelige plakatmagere mener, at ledelsen gør for lidt ved de “eksisterende problemer med sexisme på DTU”.

De blev derfor forargede, da DTU-rektor Anders Bjarklev i Information blev citeret for, at ikke “særligt mange studerende har haft oplevelser med sexchikane i deres studiemiljø.”

Anders Bjarklev siger til Ingeniøren, at han ikke blev “retvisende” citeret i Information. Han afviser, at ledelsen ikke tager sexchikane alvorligt nok.

“Jeg kan sige med fuldstændig sikkerhed, at enhver konkret sag, der kommet til mit kendskab, er blevet undersøgt til bunds, og hvis det har været nødvendigt, er der grebet ind. Lad mig slå fast med syvtommersøm: Vi har nultolerance over for sexchikane og andre former for krænkelse, men vi kan ikke handle på anonyme henvendelser,” siger rektoren.

10 år ældre kollega udsatte 22-årige Mille for sexchikane: “Du har vist ikke bh på i dag”

Kvinderne bag plakaterne undrer sig over, at de blev pillet ned med henvisning til, at afsenderen var anonym.

Plakaterne henviste nemlig til en mailadresse, ogsaapaadtu@gmail.com, “hvilket er mere, end man kan sige om langt de fleste plakater på campus,” som en anonym kvindelig studerende siger til Ingeniøren.

Hun tvivler på, om plakatmagerne vil rette ind og stå frem med navn.

“Det handler om, at vi ikke vil blive Emma Holten og dermed mister vores privatliv og muligheden for at trække sig tilbage. Vi vil ikke være ofre eller nogen, det er synd for. Vi vil kunne fortsætte vores studier uforstyrret og komme ud på arbejdsmarkedet uden at trække den her sag med os.”

DTU vil ved deres næste studiemiljøundersøgelse i april begynde at spørge til de studerendes oplevelser med sexchikane.

Hidtil har man kun spurgt, om de studerende har oplevet ‘mobning’.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder