Hvis nogen er en frygtelig kvinde, er det Christian Grey

Hun vil bestemme, hvilket tøj du har på. Hun synes, du bruger for meget tid på arbejdet.

Hun regner i hvert fald med, at du kommer hjem til aftalt tid. Det er da det mindste, du kan gøre.

LÆS OGSÅ: Quiztid! Hvor meget ved du om Fifty Shades-filmene?

Hvis ikke, stikker hun i et lille smil og siger ”hm”. Det føles ildevarslende, det ”hm”, men det glemmer du, da hun smider toppen og trækker dig ind i sengen. Hun hvisker i dit øre, binder dig til sengegærdet, “det her bliver den store omgang,” tænker du, mens hun åbner legetøjsskuffen.

Og så stopper hun pludselig, smutter og siger over skulderen: ”Så kan du mærke, hvordan det føles, når du skuffer mig.”

Kneppekongen går i sweater

Måske har du også spekuleret over, om den frygtelige kvinde findes. Fabeldyret fra Christian Tafdrups hitfilm ”En frygtelig kvinde”, som sødsnakker sit bytte til at vride bollerne af sig selv.

Nu viser det sig, at hun findes i ’Fifty Shades – Fri’, og at hun hedder Christian Grey.

Det startede ellers så hedt.

Kneppekongen af den vestlige verden kunne få dig (og nå ja, hans livs kærlighed Anastasia Steel, men hende fortrænger vi lige) til at glemme kvindernes stemmeret i bare to sekunder, så du kunne skrige din orgasme ud som en lille slavetøs, før du skulle ud og drikke cortado.

LÆS OGSÅ: 17 filmtitler der lyder frække uden at være det

Men hverdagen er sat ind i tredje og sidste ’Fifty Shades’-film. Du kan ikke kende din Christian mere. Eller måske er det først nu, efter tre års bollevenskab på film, at du virkelig kan se, hvem han er.

Han plejede at gå i grå jakkesæt. Nu tager han på natklub i sweater.

Men du har jo heller ikke taget ham for det ydre, tænker du. Du har jo lige giftet dig med ham, fordi du ved, der banker et stort hjerte bag de der mystiske ar fra opvæksten som plejebarn.

Og bag den der crossfit-brystkasse.

Ringer seks gange på 20 minutter

Men han vil bestemme, hvad du har på. ”Er den ikke lidt kort, den nederdel?”, siger han. Og da i ligger på stranden på bryllupsferien, forbyder han dig at tage bikinitoppen af. Og da du gør det, bliver sukkerfar ikke vred, nærmere surmulet.

Og så tager han dig, men det bliver aldrig rigtig det strafknald, du havde håbet på. Var der virkelig så meget missionær i gamle dage?

Da I kommer hjem, er du ellevild for at starte på dit fede arbejde, hvor du er blevet forfremmet over ferien. Heldigt. Men Christian synes ikke, du skal arbejde så meget. Nu er I jo gift, og så kunne du da godt lige tage at prioritere hjemmefronten, ikke?

LÆS OGSÅ: Tarantino var angiveligt tæt på at koste Uma Thurman livet. Og hun har det på video

Og du skal komme lige hjem, siger han. For din egen skyld, selvfølgelig. Fordi du jo har den her sindssyge eks, der aldeles umotiveret render rundt og vil slå dig ihjel.

Hvis ikke, ringer Christian seks gange til dig på 20 minutter. Frækt.

Skuffejern

Han har også købt en ny bil. En Audi R8. Faktisk bruger han mere tid på den Audi end på at knalde dig, tænker du (Der er sex i billedet otte gange i ‘Fifty Shades – Fri’. Der er Audi-logo 23 gange).

”Tidlig midtvejskrise?” tænker du.

Og når I så skal knalde, er det, som om I ikke rigtig kan komme i omdrejninger, før der kommer en knaldesang på. Sådan en rigtig popbanger med tung bas. Jeres sang – ’Love me like you do’ med Ellie Goulding – har I hørt hver fredag i tre år.

Og pludselig har han sort bælte i passiv aggressivitet. Hvis du ikke gør, som han siger, laver han skuffejernet: Spiller op til det store skrald, blot for at mumle “ikke i aften, skat”, da du har dildoen mellem benene.

Den originale frygtelige kvinde

En dag bliver du gravid. Og så siger han: ”Du må ikke vælge babyen frem for mig.”

Og det er der, det går op for dig, at du er fanget i et sygt spind af stockholmsyndrom. At du har giftet dig med en mavesur manipulator, der svinger dig om sin lillefinger med sine mood swings. En honningkrukke af en mand, der har lokket dig på pinebænken med Weinstein-tricks.

Og værst af alt: Det er ikke frækt mere. Det er frygtelig kedsommeligt.

Du ville vågne op og løbe skrigende bort. Men Anastasia Steele lever troligt under tøflen til sine dages ende med den originale frygtelige “kvinde”.

Du kan heldigvis gå ud og drikke den cortado.

‘Fifty Shades – Fri’ kan ses i biografen.

luk
Vis flere nyheder