Foto/ Chris Pizzello/Ritzau Scanpix

Tarantino undskylder til voldtægtsoffer: Jeg var uvidende og ufølsom

Quentin Tarantino sagde, at det ikke var voldtægt, da Roman Polanski drugrapede en 13-årig. Nu undskylder mesterinstruktøren.

En dobbeltløbet shitstorm har ramt kultinstruktøren Quentin Tarantino i denne uge.

Først beskyldte Uma Thurman QT for at forsøge at slå hende ihjel, da han under optagelserne til ‘Kill Bill’ pressede hende til at udføre et bilstunt, som endte med, at hun kørte galt og fik en kronisk knæskade.

Tarantino gik bodsgang, men knap havde stormen lagt sig, før den ramte igen med fornyet kraft.

Tarantino undskylder for at sætte Uma Thurmans liv på spil – og hun tilgiver ham

Det skete, da mediet Jezebel gravede et gammelt radiointerview fra 2003 frem. I interviewet bragte værten Howard Stern en gammel sag på banen, hvor Tarantinos instruktørkollega Roman Polanski havde bedøvet og haft sex med en 13-årig pige. Men Tarantino stejlede, da Stern brugte ordet ‘voldtægt’.

“Han havde sex med en mindreårig. Det er ikke det samme som voldtægt. Voldtægt er en af de mest voldelige forbrydelser i verden. Man kan ikke bare kaste om sig med det ord,” sagde Tarantino.

Tarantino: Det var ikke voldtægt, da Polanski havde sex med en 13-årig

Og det blev værre endnu. Tarantino kaldte også den 13-årige pige, Samantha Geiger, for en party girl og sagde, at hun var “nede med det”.

Mesterinstruktørens kommentarer har forståeligt nok vakt forargelse, og den nu 54-årige Geiger har siden udtalt, at Tarantino tager fejl, når han antager, at hun ønskede at blive bedøvet og voldtaget.

“Jeg håber, han ikke udstiller sig selv ved at blive ved med at tale på den måde. Han tager åbenlyst fejl. Forhåbentlig ved han godt nu, at det ikke var sådan, det foregik,” sagde Geiger til New York Daily News.

Tarantino er kommet på bedre tanker siden 2003, forsikrer han. I en udtalelse til IndieWire lægger han sig nu fladt ned og undskylder for sine gamle kommentarer.

“Jeg vil gerne offentligt undskylde til Samantha Geiger for mine letsindige bemærkninger […] 15 år senere indser jeg, hvor meget jeg tog fejl. Fru Geiger BLEV voldtaget af Roman Polanski. Da Howard (Stern, radioværten, red.) bragte Polanski op, spillede jeg fejlagtigt djævlens advokat for at være provokerende. Jeg tog ikke hensyn til fru Geigers følelser, og for det undskylder jeg dybt,” skriver Tarantino.

Quentin Tarantino og J.J. Abrams teamer op om ny Star Trek-film

“Så fru Geiger, jeg var uvidende, jeg var ufølsom, og først og fremmest tog jeg fejl. Undskyld, Samantha.”

Quentin Tarantino har tidligere måttet beklage, at han ikke gjorde mere for at beskytte kvinder mod #MeToo-bevægelses überskurk Harvey Weinstein, som har produceret alle Tarantinos film.

“Jeg vidste nok til at gøre mere, end jeg gjorde,” har han udtalt til The New York Times.

luk
Vis flere nyheder