Foto/ Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Facebook tester nu knappen, som de havde svoret aldrig at lave

Utallige facebook-brugere har i mange år efterspurgt en ‘synes ikke godt om’-knap, hvilket facebook af flere omgange blankt har afvist, ville komme til at ske.

I stedet forsøgte de at spise os af med den vrede emoji.

Hvis man skal tro flere amerikanske medier, så kan den nedadvendte tommelfinger nu være på vej til dit facebook-feed.

Her er 7 grupper, som du bliver nødt til at være medlem af på Facebook

Ifølge mediet Tech Crunch, er Facebook nemlig lige nu er ved at teste en downwote-knap.

“Der er ikke tale om en ‘synes ikke godt om’-knap. Men vi er ved at afprøve en ny feature, hvor folk kan give feedback på kommentarer på offentlige opslag. Lige nu kører vi et forsøg på en lille gruppe mennesker I USA,” skriver Facebook i en forklaring til Tech Crunch.

Downwote-knappen har til formål at gøre det lettere at anmelde offensive, misvisende eller irrelevante komentarer.

Facebook har allerede en funktion, hvor man kan skjule upassende kommentarer, men denne funktion er gemt væk i toppen af hvert post. Så det nye ved downwote-knappen er, at den er synlig i dit feed.

Ifølge Facebook er det ikke meningen, at du som bruger skal kunne se, om din kommentar er blevet nedstemt. Funktionen er primært ment som hjælp til Facebook, så de bedre kan holde øje med de mange kommentarspor.

17-årige Albert blev lykkelig da han slettede Facebook og Instagram

Lige nu er det fem procent af alle facebook brugere med en Android telefon, som kan se downwote-knappen i deres feed. Ifølge Tech Crunch har Facebook ikke nogen intentioner om at udbrede testen yderligere.

HVIS denne nye knap nogensinde bliver implementeret i Danmark, vil det unægteligt puste nyt liv i debatten om, hvor meget magt Facebook har i forhold til censur og indholdet i dit feed.

Men den diskussion må vi tage til den tid.

Facebook vil vise dig mange flere posts fra dine venner

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder