Foto/ Ayse Dudu Tepe

50 knuste hjerter mødtes for at hele deres kærestesorger

Første møde i kærestesorggruppen gik over al forventning.

Da journalist og radiovært Ayse Dudu Tepe mandag aften lukkede dørene til Mariakirken på Istedgade i København, var hun ikke forberedt på det syn, der mødte hende.

I kirkerummet var mellem 50 og 70 mennesker mødt op for at deltage i den kærestesorggruppe, som hun for nylig besluttede sig for at oprette.

“Jeg havde slet ikke forventet, at der ville komme så mange. Det var enormt smukt. Folk sad alle steder. På borde og stole. Nogle endda på gulvet,” siger hun.

Ayse Dudu Tepe fik ideen til kærestesorggruppen, efter hun for halvandet år siden var gået igennem et smertefuldt breakup. Dengang hjalp det hende, at hun havde en masse venner at tale med, som også havde kærestesorger.

“Kærestesorg er nok den mest undervurderede form for sorg der findes”

Og til hendes store lettelse gik det første møde med kærestesorggruppen fuldstændig, som hun havde håbet. Efter en kort introduktion tog de fremmødte nemlig over af sig selv.

“Hvis folk havde lyst til at dele noget, så fik de lov til at tale uden at blive afbrudt. Og når de var færdige, sagde alle ‘tak’, hvorefter ordet gik videre til den næste, som havde noget på hjerte.”

En sjælden gang var der måske tre minutters stilhed, men ifølge Ayse Dudu Tepe var der på intet tidspunkt en akavet stemning.

Alle er velkomne

A post shared by Ayşe Dudu Tepe (@snithvede) on

Hun vil ikke gå i deltaljer med, hvad der kom frem af historier, da hun gerne vil have, at gruppen er et trygt og anonymt rum.

“Men jeg kan sige så meget, at den ældste var 74 år, og at der både blev grint og grædt. I det hele taget var der bare en fantastisk stemning.”

Bagefter var der flere, som kom op og takkede Ayse Dudu Tepe for at have oprettet gruppen.

“Nogle af dem havde været i sorg i mange år og fortalte, at de virkelig havde manglet den her gruppe,” fortæller Ayse Dudu Tepe.

Derfor vil hun køre kærestesorggruppen videre. Flere frivillige har allerede meldt sig på banen til at hjælpe med alt det praktiske. Og Ayse Dudu Tepe er da heller ikke tvivl:

” Vi skal have oprettet flere af de her grupper i Danmark.”

Kærestesorggruppen mødes hver mandag fra 19-21 i Mariakirken på Istedgade i København.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder