Agnete Bjerre-Madsen har en bachelor i sociologi, men arbejder fuld tid med Moons and Junes. Foto/ Alona Vibe – www.alonavibe.com/

Agnete laver undertøjet, som de seje feminister går i

Som teenager synes hun, at hendes barm var for lille, og at hofterne var for store. Nu har hun skabt undertøj, hun selv føler sig godt tilpas i.

For et par måneder siden dansede SKAM-skuespilleren Ulrikke Falch (hende der spiller Vilde) rundt i undertøj på Instagram. Det var der ikke noget underligt i, for den norske feminist er tit let klædt på, når hun spreder sine budskaber på nettet.

Det særlige ved Ulrikke Falchs optræden var, at hun var iført undertøj fra det danske mærke Moons and Junes.

Mærket har den 23-årige Agnete Bjerre-Madsen skabt.

Det var hende, der havde sendt en blød bh uden puder og bøjler og et par trusser til Ulrikke Falch. Noget, som hun indimellem gør, når hun ser en sej og inspirerende kvinde.

Og Agnete var virkelig glad for at se Ulrikke Falch i sit design.

“Vi har aldrig lavet sponsorerede samarbejder med bloggere og lignende og er ikke interesseret i det. Men de piger, som falder for mærket, er nogle af dem, som er med til at give et realistisk syn på kroppen,” fortæller Agnete.

Amalie Have er en af de aktivister, som har poseret i Moons and Junes.Foto/ Alona Vibe

For selv om Agnetes undertøjs er blevet en forretning, som hun bruger al sin tid på, og som hun derfor gerne skulle kunne leve af, er budskaberne i undertøjet det vigtigste.

“Jeg vil gerne være med til at få sat kvindekroppen i perspektiv. Det er altså bare bryster, og det bare er en krop. Jeg tror, man har brug for sin daglige dosis realisme for at blive mindet om det,” siger hun.

Uden et ord fra Instagram blev Amalies profil lukket og åbnet igen

Fællesbadet

Idéen til at skabe sit eget undertøj kom, efter Agnete havde tilbragt nogle år i Wales. Her havde hun gået på et stort internationalt gymnasium med elever fra hele verden, hvor pigernes baderum var fælles. Der var ingen forhæng at trække for, så når der blev badet havde alle havde frit udsyn til at kigge på hinanden.

Fra shoot med aktivister.Foto/ Alona Vibe

Croquismodel: ”Det er ikke mig som menneske, der er blottet. Det er min krop”

Det forandrede Agnetes syn på sin egen krop at se, hvor forskellige kvindekroppe fra hele verden kan være. Indtil da havde hun en masse komplekser med sin egen krop. Hun synes, at hendes bryster var alt for små, og at hendes hofter var alt for store.

I Wales forstod hun, at en krop bare var en krop, og hun begyndte at slappe af i sin egen.

Ved det sidste photoshoot for Moons and Junes havde Agnete inviteret aktivistiske kvinder til at stå model.Foto/ Alona Vibe

Efter opholdet besluttede hun sig for at droppe sin push up bh. Men det var svært at finde en god bh uden fyld og bøjler.

“Jeg ville bare gerne finde et produkt, der gjorde, at jeg følte mig lækker og kunne have det godt – uden at skulle ændre mit udseende. Det er der meget undertøj, som lægger op til. Der er virkelig mange korsetter, shapewear og push up bh’er.”

I sin søgning besluttede hun sig for at lave sin bh. Det endte med at blive til undertøjsmærket Moons and Junes, som gik i luften  i 2016.

Denne kvinde laver kunst ud af alt det, vi normalt hader ved kroppen

Fra det lille kontor

I et lille kontor på 12 m2 i København arbejder Agnete nu fuld tid med en kollega. I øjeblikket prøver de på at udvide størrelserne, så endnu flere kvinder kan passe undertøjet.

Hun vil gerne have, at så mange kvinder som muligt føler sig repræsenteret i projektet. Derfor er Agnetes modeller meget forskellige. De kan være rynkede, tykke, tynde, tatoverede, glatte og ru.

“Det er ikke fordi, at man ikke må være slank, og at man skal have strækmærker og hår under armene. Vi har også modeller med botox og modeller, som lever op til alle de traditionelle kvindeidealer. Der er plads til alle,” siger hun.

For nylig inviterede hun en flok kvindelige aktivister til at posere i undertøjet. Det er dem, som er på billederne i denne artikel.

Moons and Junes photoshopper ikke deres billeder.Foto/ Alona Vibe

Det er altså ikke kun Ulrikke Falch, som klæder sig i det danske mærke.

“Feministerne har taget det til sig. Det synes jeg er mega fedt,” siger Agnete.

Og hvordan har hun det så selv med sin krop i dag?

“Godt. Men man kan jo ikke forgude hver en centimer af sin krop altid. Jeg har stadig dage, hvor jeg tænker ’øv’. Sådan er det nok at være menneske.”

JOMO er den nye bevægelse, der vil dræbe din angst for at glå glip af ting

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder