Foto/ Kelly Sikkema / Unslash

Nu breder sorggrupperne for folk med kærestesorg sig til resten af landet

Der er godt nyt til alle dem, som går rundt med kærestesorger.

Siden journalist og radiovært Ayse Dudu Tepe for nogle uger siden besluttede sig for at oprette Danmarks første sorggruppe for folk med hjertekvaler, har flere folk rundt om i landet taget ideen til sig.

“Kærestesorg er nok den mest undervurderede form for sorg der findes”

Der er nu blevet oprettet en sorggruppe i Randers, og ifølge Ayse Dudu Tepe er der også være en på vej i Aarhus.

“Selvfølgelig er det overvældende. Men det er helt fantastisk, at der er andre mennesker, som har lyst til at oprette lignende grupper,” siger hun.

Bag sorggruppen i Randers står 64-årige Lisbeth Brogaard. Da hun så Ayse Dudu Tepe fortælle om kærestesorggruppen i Aftenshowet, fik hun lyst til at stable en ligende gruppe på benene i sin hjemby. Hun skrev derfor denne besked til Ayse Dudu Tepe:

“Der var bare nogle af de ting, som Dudu sagde i interviewet, som ramte mig. Jeg er overbevist om, at der også er behov for sådan en gruppe i Randers, da kærestesorger ikke normalt er noget, man taler så åbent om,” siger Lisbeth Brogaard.

Gennem organisationen Frivillignetværket har hun nu fået bevilliget et lokale på Kirketorvet i Randers. Og hvis alt går efter planen, regner hun med at afholde det første møde i kæresorggruppen mandag den 26. februar.

“Randers er jo en noget mindre by end København. Men jeg mister ikke modet, hvis der kun kommer tre,” siger hun.

Lisbeth BrogaardFoto/ Randi Brogaard

“Og hvis der slet ikke kommer nogen første gang, så vil jeg da klappe i mine små hænder. For så er Randers åbenbart den eneste by i Denmark, hvor ingen har kærestesorger.”

50 knuste hjerter mødtes for at hele deres kærestesorger

Lige nu har Lisbeth Brogaard travlt med alle forberedelserne. Hun håber, at de lokale medier vil hjælpe med at udbrede kendskabet til gruppen.  Først skal hun dog lige til frisøren.

“Jeg har allerede bestilt tid, for hvis jeg som ene person skal være den gruppes ansigt udadtil, så skal jeg altså lige have gjort noget ved mit hår,” griner hun.

Ud over den nye frisure har Lisbeth Brogaard dog tænkt sig at køre den nye kærestesorggruppe på præcis samme måde, som den Ayse Dudu Tepe har startet i København.

“Det er et godt koncept. Min forhåbning er at være med til at skabe et forum, hvor man kan komme og tale åbent om sin kærestesorg uden at være bange for, at det ligger på Facebook dagen efter, eller folk snakker om en i Brugsen.”

De her bøger skal du læse, hvis du har kærestesorger 💔

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder