Foto/ Richard Shotwell/Ritzau Scanpix

James Franco tages til nåde efter #metoo-sag

James Franco blev hovedperson i en omfattende #metoo-sag tidligere på året, da fem forskellige kvinder beskyldte ham for seksuelt upassende adfærd.

Fem kvinder står frem med detaljer om overgreb fra James Franco

Anklagerne gik på, at James Franco ikke respekterede, når kvinderne satte grænser i forbindelse med sex- og nøgenscener, og at han fjernede det beskyttende stykke plastik, der dækkede kvindernes kønsorganer under optagelserne.

James Franco har ved flere lejligheder kaldt anklagerne for “not accurate”.

Nej, James Franco er ikke blevet snydt. Det ville være uansvarligt at Oscar-nominere ham

Siden da har der svirret mange rygter om, at sagen har kostet Franco en Oscar-nominering for sin rolle i ‘The Disaster Artist’, og flere PR-events med James Franco blev også aflyst i kølvandet på anklagerne.

Tilbage til The Deuce

Men nu har HBO meldt ud, at James Franco vender tilbage i sin dobbeltrolle som tvillingerne Frankie og Vincent i ‘The Deuce’ i seriens anden sæson, der skal optages i år.

James Franco er altså taget til nåde og kan vende tilbage til stjernetilværelsen.

Gamle anklager mod Michael Fassbender: Trak eks bag en bil og brækkede hendes næse

Lignende #metoo-sager har ellers fået store konsekvenser for andre mandlige kunstnere. Louis C.K. fik blandt andet aflyst premieren på sin film ‘I Love You Daddy’, da han indrømmede at have onaneret foran kvinder uden samtykke.

Kevin Spacey blev klippet ud af sine film og mistede sin stjernerolle i ‘House of Cards.’ Produceren Harvey Weinstein er for bestandig udelukket fra det gode selskab i Hollywood.

Umiddelbart efter anklagerne kom frem i januar, satte HBO gang i en undersøgelse af Francos opførsel, og de ville afvente resultatet, før de afgjorde Francos fremtid i ‘The Deuce’.

Tarantino taler som en sexforbryder. Men det betyder ikke, at han er det

Nu har undersøgelsen altså frifundet Franco, og showrunneren David Simon udtaler, at Franco udelukkende har opført sig professionelt under optagelserne af ‘The Deuce’.

luk
Vis flere nyheder