I samarbejde med
Tør du tage testen? Foto/ FORSVARET

Test dig selv: Det er ikke nok at være stærk – er du smart nok til at blive officer?

Store muskler og lynhurtige ben er ikke nok. Optagelsesprøven til officersuddannelsen sætter også store krav til psyken. Ville du bestå?

I samarbejde med

Det er ikke nok at se godt ud i uniform. For at kunne bestå optagelsesprøven til Forsvarets lederuddannelse skal du både fysisk og psykisk kunne bestå en lang række test.

Hundredevis af håbefulde unge søger hvert år ind på Forsvarets officersuddannelser – omkring hver tredje kommer gennem nåleøjet.

Mens de fysiske krav til optagelsesprøven ikke er hemmelige, så er den psykiske og mentale del af optagelsesprøven det. Meget hemmelig endda.

Vi har alligevel fået tilladelse til at bringe en række spørgsmål om de personlige og ledermæssige egenskaber, der kræves af en officer. De kan give en pejling på, om du er egnet.

Seniorkonsulent Svend Erik Olsen er psykolog og har siden 1990 og frem til 2017 været med til at vurdere kommende officerer på baggrund af deres mentale tilstand.

Han har her udarbejdet 10 spørgsmål, som du ved at svare på kan se, om du som udgangspunkt har den rigtige profil og dermed en større chance for at kunne bestå officersuddannelsens optagelsesprøve. Du skal have mindst syv rigtige.

Testen er kun vejledende, og drømmer du om at blive officer, skal du selvfølgelig søge ind, også selvom du ikke består testen.

Artiklen er sponsoreret af Forsvaret. Du kan læse mere om at søge ind på officeruddannelsen her

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder