Foto/ JONATHAN DRAKE/Ritzau Scanpix

Overlevende efter skoleskyderi gør oprør mod USAs vanvittige våbenlov

De unge studerende, der overlevede USAs seneste skoleskyderi, vil nu sikre sig, at det bliver den sidste skolemassakre.

Det er kun en uge siden, at en gruppe teenagere fra Florida overlevede et af de værste skoleskyderier i USA i nyere tid. Her blev 17 af deres klassekammerater og lærere dræbt.

Men de unge studerende har allerede vendt sorgen til et oprør. Et oprør, der skal sørge for, at ingen skole nogensinde igen skal opleve et skoleskyderi.

Midt i traumet fra minderne om de kugler, der fløj om ørerne på dem på valentinsdag, har 19 af de studerende samlet sig og dannet bevægelsen “Never Again”, skriver Buzzfeed.

“Please! Vi er børn. I er de voksne. I skal handle, arbejde sammen, kom over jeres politiske fnidder og gør noget,” sagde 17-årige David Hogg på den nationale tv-station CNN kort efter skyderiet.

Derfor kommer Las Vegas-skyderiet ikke til at ændre på USAs fucked våbenlovgivning

Og derfra tog bevægelsen fart. “Never Again” har været umulig at ignorere og teenagerne har allerede skabt store overskrifter og planlagt demonstrationer flere steder i landet.

Flere konservative og lobbyister har været ude med harsk og helt malplaceret kritik af de unge, en af dem er den højreorienterede Lucian B. Wintrich, der påstår at ofrene simpelthen er skuespillere.

Tweets som dette har i den grad fået de overlevende til at gribe til tasterne og udstille deres kritikere.

De fleste af de studerende har lige nu svoret, at de ikke vil vende tilbage til skolen før en ændring af våbenloven er gennemført. Men det ser dog sort ud.

Den amerikanske præsident Donald Trump har ofte underkendt behovet for en strammere våbenkontrol.

Og hans forklaring på det seneste skoleskyderi gav heller ikke meget for våbenlovens betydning.

En sindssyg gamerprank har nu kostet en uskyldig mand livet

“Så mange tegn på, at Florida-skytten var mentalt forstyrret, endda bortvist fra skole for dårlig og irrationel opførsel. Naboer og klassekammerater vidste, at han var et stort problem,” lød det i et Tweet efter skyderiet.

Donald Trump har dog på ifølge The Guardian forslået et bedre baggrundstjek af folk, der ønsker at købe våben. Og ifølge CNN ønsker han også et et forbud af en anordning, der kan forvandle lovlige våben til fuldautomatiske maskinpistoler… Det er jo også en start!

De unges bevægelse har dog alligevel skabt så stor røre, at flere amerikanske superstjerner som George Clooney melder sig ind i kampen. Og senest Oprah Winfrey med dette Tweet og 4,2 milloner kroner.

Superstjernene vil sammen med de overlevende og forhåbentlig tusindvis af andre amerikanere landet over marchere under navnet “March for Our Lives” den 24. Marts.

Dianas mand fik seks års fængsel for narko og våben. Hun elsker ham stadig

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder