Kåre Fog er biolog. Men han er også forfatter og har blandt andet skrevet bøger om feminisme. Foto/ Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

To mænd indrømmer: #MeToo gør os bange for kvinder

Biolog Kåre Fog og manuskriptforfatter Søren Grinderslev mener, at #MeToo er et angreb på mandekønnet.

“Selvfølgelig kan man da være bange for kvinder, når de kan udrette sådan noget.”

Sådan lyder det fra den danske biolog Kåre Fog i et interview i Radio24syvs program ‘Stille før optagelse’, der handler om #MeToo-bevægelsen og sexuelle overgreb.

Her har Radio24syv inviteret Kåre Fog ind sammen med manuskriptforfatteren Søren Grinderslev.

I interviewet kalder de hele bevægelsen for en gabestok, der nægter mændene en mulighed for retfærdig rettergang.

Kære mand: Sådan flirter du uden at “lave en #MeToo”

En gabestok, der ifølge dem koster mændende både karriere og familie. Og det, mener de, gør kvinder til en klar trussel, som mænd skal frygte. Blandt andet, fordi #MeToo i deres øjne mere er et angreb på mandekønnet end de enkelte mænd, der krænker.

De to mænd er blevet inviteret ind i studiet, efter at de har skrevet en kronik for Filmmagasinet Ekko, hvor de kritiserer #MeToo-bevægelsen i Danmark skarpt.

De er dybt kritiske over for, at kvinder i den danske filmbranche fortæller om sexkrænkelser, uden at de sætter navne på dem, der skulle have krænket dem.

Tarantino taler som en sexforbryder. Men det betyder ikke, at han er det

“Hvis mændene og kvinderne mener noget med deres emblemer, så må de da gå i aktion og sørge for, at møgdyrene blandt de ”kendte navne” bliver fjernet. ”Time’s up!” Enten må vi have svesken på disken, eller også må det kollektive hykleri høre op,” skriver de i kronikken.

Hvorfor man skulle være bange for kvinder, hvis man ikke har krænket dem, står dog mindre klart…

Stille før optagelse

– Jeg fornemmer lidt, at I opfatter kvinderne som en trussel?- Ja. Det er de da.For manuskriptforfatter Søren Grinderslev og biolog Kåre Fog er #metoo en digital gabestok, hvor mændene ikke har en jordisk chance for en retfærdig rettergang.

Posted by Radio24syv on Wednesday, February 21, 2018

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder