Foto/ Uncredited/Ritzau Scanpix

DF med vild udmelding: Vil dræbe danske statsborgere i hellig krig

Dansk Folkeparti vil dræbe danske IS-krigere, så de ikke kan rejse tilbage til Danmark og begå terror.

Dansk Folkeparti kommer i dag med et ret vidtgående forslag, som de mener skal løse problemet med danske statsborgere, der kæmper for Islamisk Stat i Syrien.

De skal dræbes.

Det foreslår DF’s retsordfører Peter Kofoed Poulsen til Jyllands-Posten.

Hvordan har man det efter at have set 200 af ISIS’ henrettelsesvideoer?

Dansk Folkeparti vil konkret have, at den danske efterretningstjeneste skal dele oplysninger om de danske syrienskrigere med britiske, franske og amerikanske styrker, så de danske statsborgere kan blive fundet og slået ihjel.

“Det er med henblik på, at de skal elimineres og ikke kommer hjem og udgør en sikkerhedsrisiko,” siger Peter Kofod Poulsen til Jyllands-Posten.

Kan være fuldt ud lovligt at dræbe danskere

Selvom forslaget lyder vildt, er Dansk Folkeparti ikke de første, der har foreslået det. I Frankrig opererer man allerede med såkaldte “kill-lister”, der er oversigter over, hvem staten ønsker dræbt.

Ifølge The Wall Street Journal har Frankrig givet irakiske styrker billeder, navne og lokationer på de franske IS-krigere, som Frankrig gerne vil have elimineret.

Seks hackere bekæmper ISIS med porno og fake news

Forslaget fra Dansk Folkeparti betyder, at Danmark reelt set vil dræbe egne statsborgere uden en rettergang. Men det kan faktisk godt være lovligt, siger seniorforsker hos Institut for Menneskerettigheder, Peter Vedel Kessing til Jyllands-Posten.

For hvis man har efterretninger, der kan bevise, at en dansk statsborger kæmper for fjenden i en væbnet kampzone, er personen et fuldt ud legitimt mål.

Center for Terroranalyse vurderede i deres seneste rapport, at der fra Danmark siden sommeren 2012 er udrejst mindst 150 personer til Syrien og Irak, der vurderes at have opholdt sig hos militant islamistiske grupper.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder