Dette er et modelfoto. Foto/ Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix Denmark

Kritik af minister: Nej, kvinder er ikke mere voldelige end mænd

Kvinder er mere voldelige end mænd i parforhold, viste en undersøgelse. Men eksperter kritiserer den kraftigt.

Kvinder er oftere voldelige i et forhold end mænd er.

Sådan lød den opsigtsvækkende konklusion for nylig i en rapport fra Ligestillingsministeriet og Syddansk Universitet.

I rapporten står der også, at “unge pigers fysiske aggression i mindre grad end drenges opfattes som vold, og at piger ”har lov til” at give lussinger og sparke “uden at det anses som vold.”

Men det holder simpelthen ikke. Sådan lyder det fra flere eksperter i et fælles opråb i Politiken.

De mener, at konklusionen baserer sig på forældede undersøgelser fra USA. Og de peger på, at der ikke er lavet nogle danske undersøgelser om emnet siden 2012 – hvor forskere desuden fandt ud af, at langt flere danske kvinder end mænd angiver, at deres partner er voldelig over for dem.

“Vi er bekymrede over, at ligestillingsminister Karen Ellemann, der har bestilt rapporten, ikke offentligt retter misforståelserne, som rapporten har givet anledning til. Rapporten kan bidrage til en bagatellisering af den grove vold og til en nedprioritering af vigtige politiske, forskningsmæssige og praktiske indsatsområder,” skriver forfatterne bag opråbet.

I virkeligheden er der slet ikke tvivl om, at kvinder bliver udsat for mere vold end mænd i forhold. Og at de i stor grad bliver udsat for den groveste vold i parforhold, skriver de.

Forfatterne bag indlægget er seks personer og tæller to læger, to forskere, en lektor og en statistiker. De kommer alle fra Det Nationale Voldslaboratorium, der ligger under Kvinderådet.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder