Foto/ Carissa Gan/Unsplash

Kan du ikke spise op? Nu skal restauranterne give dig en doggybag

Det skal nu være et krav for restauranter at give dig en doggybag til at tage maden med hjem.

Når du har brugt de sidste af dine surt optjente dollars på en saftig kæmpebøf på en fin restaurant, er det virkelig nederen, når du ikke kan spise op.

Men nogle gange sker det bare, at den fuldfede bearnaise og friturefritterne gør pladsen i maven knap. Og de sidste bidder af din ribeye må vige turen ned gennem svælget, hvis ikke den romantiske middag skal komme op igen.

Folk er begyndt at spise vaskemiddel fordi … internettet

Men det scenario skal nu være en saga blot.

Landbrug og Fødevarer vil nemlig nu have restauranter rundt om i landet til at indføre obligatoriske doggybags. Det skriver DR.

Det er den lille, diskrete pose, hvor du kan få dine madrester med hjem, så du kan smovse videre fra din seng, mens din yndlingsserie knalder over skærmen.

Tiltaget skal komme danskernes store madspild til livs. Vi er nemlig ikke særligt gode til det der med at spise op. Hvert år ryger ca. 700.000 tons mad direkte i skraldespanden.

7 ting der viser, at du i virkeligheden ikke går op i klimaet

Direktør i Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup, er sikker på, at de obligatoriske doggybags vil kunne afhjælpe problemet.

– Hvis doggybags bliver et obligatorisk tilbud på restauranterne, ville der være mange flere, som ville tage imod tilbuddet, og så ville maden i stedet for at havne i skraldespanden havne hjemme i køleskabet og blive til en del af madpakken næste dag, siger hun.

Det fineste, jeg har set i dag, er en 90-årig kvinde, der spiser bacon for første gang

Doggybags har eksisteret siden 1940’erne. Her tog man i USA oprindeligt poserne med de gode rester med hjem til hunden. Deraf også det spidsfindige navn.

Dog Eating GIF - Find & Share on GIPHY
luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder