Skuespillerinden Rose McGowan satte skub i hele #MeToo-bevægelsen, da hun fortalte om filmproduceren Harvey Weinsteins voldtægt af hende. Foto/ Taylor Jewell/Ritzau Scanpix

Derfor blev #MeToo-bevægelsen rent faktisk så stor, som den gjorde

Ny forskning kommer med den helt åbenlyse forklaring på, hvorfor #MeToo blev så massiv.

#MeToo-bevægelsen har fejet henover den amerikanske filmbranche først. Og siden har den spredt sig til resten af verden.

Den repræsenterer et skred i opfattelserne af seksuelle grænser. Og er samtidig en udskamning af sexkrænkere og overgrebsmænd i vores samfund.

Og så er den enorm.

Her er Anders Matthessen indspark i #MeToo-debatten

Det er ifølge en ny undersøgelse fra USA på ingen måde overraskende, skriver The New York Times.

Den viser nemlig, at 81 procent af alle kvinder i deres liv er blevet udsat for sexchikane eller sexkrænkelser. Og det samme har 43 procent af alle mænd oplevet ifølge undersøgelsen.

Sagt på en anden måde: #MeToo er altså blevet så stort, fordi det er et opgør, der er sindssygt relevant for sindssygt mange mennesker.

Generelt har undersøgelser også tidligere vist, at sexchikane er udbredt i samfundet. Men undersøgelsen viser, fordi den i højere grad end tidligere fokuserer på verbale krænkelser, at det er endnu mere udbredt, end man hidtil har vidst.

“Bare det at tage på på låret er efterhånden en krænkelse”

Undersøgelsen viser også, at sexchikane oftest sker på offentlige steder. Men det næstmest typiske sted, sexkrænkelser finder sted, er på arbejdspladsen. Her har 38 procent af alle kvinder oplevet enten et overgreb eller sexchikane.

Undersøgelsen viser også, at mange oplever psykiske problemer efter en sexkrænkelse. 31 procent af kvinderne havde fået en depression eller angst efter et seksuelt overgreb. Det samme havde 20 procent af mændene også.

Undersøgelsen havde spurgt både 1.000 kvinder og 1.000 mænd til verbal chikane, seksuelle berøringer, seksuelle overgreb, seksuel chikane på internettet og blufærdighedskrænkelser.

Denne mand har gjort mig træt af ALLE danske mænd

Du kan læse mange flere resultater fra undersøgelsen her.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder