Foto/ TV2

Greyzone: 3 gode og 3 dårlige ting ved TV2’s nye søndagsserie

DR og TV2 gik i aftes head-to-head i kampen om den hellige time mellem 20 og 21 om søndagen, hvor danskerne forventer dansksproget kvalitetsdrama.

Test: Hvilken stor ny søndagsserie skal du vælge?

TV2’s bud på en søndagsbasker er den nye panskandinaviske krimi ‘Greyzone’, der i bedste ‘Broen’-stil bygger på præmissen om, at danskere og svenskere godt kan forstå, hvad hinanden siger.

Men er ‘Greyzone’ bare en ny omgang ‘Broen’, eller hvad?

Netflix har rebootet ‘De Fantastiske Fem’. Det er fabuløst og forfriskende

Her er tre gode og tre dårlige ting ved ‘Greyzone.’

De tre gode

1: Birgitte Hjort Sørensen i rette element

Det er dejligt, at Birgitte Hjort Sørensen er gået væk fra at være vært på fredagsunderholdning på DR, for det var hun ikke ret god til.

Hun er derimod rigtig god i rollen som den brainy dronedronning Victoria, hvis gidseltagning er klart det mest spændende plotspor indtil videre.

Birgitte Hjort Sørensen i rollen som Victoria Rahbek. Foto: TV2Foto/ TV2

2: Det er en ambitiøs historie

Stjålne militærvåben, gidseltagning, droneteknologi, albanske gangstere og en imam under cover.

Linjerne er trukket op til en spændende krimi, og allerede i de første episoder slår historien flere overraskende krumspring. Lad os håbe, at ‘Greyzone’ kan holde den fortællemæssige tunge lige i munden sæsonen ud.

Styrer udenom de værste politi-klicheer

Lars Ranthe spiller en moderne politimester, der heldigvis ikke falder i den gængse kynisk/too-old-for-this-shit-kategori, som politipatriarker har det med i danske krimier (Søren Malling i ‘Forbrydelsen’. Mikael Birkkjær i ‘Broen’).

Joachim Fjelstrup overrasker også positivt som den street smarte gadebetjent Jesper.

Joachim Fjelstrup i rollen som politimanden JesperFoto/ TV2

De tre dårlige

1: En lunken Ali Kazim

At Ali Kazim igen og igen får roller i store danske tv-serier kan godt undre – måske han skulle have holdt sig til sin rapkarriere. Hans præstation som imamen Naveed er i hvert fald til den stive side.

2: Øresund er kedeligt

Som i ‘Broen’ er en stor del af handlingen  i ‘Greyzone’ nødt til at udspille sig i og omkring transportmulighederne mellem Danmark og Sverige for at sikre støttekroner fra begge lande. Men vi beder til, at der ikke bliver ligeså mange pligtture frem og tilbage over Øresund i ‘Greyzone’.

Det lader dog ikke til at være tilfældet.

3: Saga 2.0

Der er lige lovlig meget Saga Norén over den svenske politikvinde Eva Forsberg, der spilles af Tova Magnussen.

Hun er en tough cookie og en kvinde af få ord. Vi gider ikke flere politikvinder, der er nødt til at være følelseskolde og socialt handikappede for at virke kompetente. Lad os håbe, Eva Forsberg viser flere sider af sig selv, som historien skrider frem.

Tova Magnusson som Eva ForsbergFoto/ TV2
luk
Vis flere nyheder