Foto/ ERIK REFNER/Scanpix Denmark

Glæd dig – du får med stor sandsynlighed penge tilbage fra SKAT i næste uge!

De fleste danskere får penge tilbage fra SKAT - og du kan også stadig nå at indberette fradrag.

Kunne du godt bruge lidt ekstra penge til byturen, en tank-op på rejsekortet eller en ferie ned i varmen?

Så skal du (måske) glæde dig til næste uge.

For på mandag får du at vide, om du skal have penge tilbage i skat fra 2017. Og det er der ret mange, der skal.

Ifølge SKAT selv kan tre ud af fire danskere regne med, at der ligger penge og venter på dem. Det er blandt andet, fordi SKAT selv skruer lidt op på trækprocenten, når de trækker penge fra din månedsløn.

Pensionsboss gav mig et tip, der kan spare dig for tusindvis af kroner

“Vi runder trækprocenten op til nærmeste hele tal på forskudsopgørelsen. På den måde er vi sikre på, at folk ikke uforvarende kommer til at stå med en restskat,” siger kontorchef i SKAT Ineke Petersen til Tv2.

En anden forklaring er, at vi danskere selv ofte sætter vores fradrag lidt lavere, så vi er sikre på, at vi ikke pludselig får et skattesmæk.

Du kan stadig nå at få penge tilbage

Det er fra på mandag, at du kan logge ind med dit nem-id på SKAT’s hjemmeside og se, om du er blandt de 75 procent af danskerne, der skal have penge tilbage, eller om du måske er en af de uheldige, der skylder SKAT nogle penge.

Opråb til de danske banker: Stop nu med at låne åndssvage unge en masse penge

Men endnu vigtigere er det måske, at du faktisk stadig kan nå at indberette fradrag fra 2017, og på den måde nå at få penge.

Der er nemlig flere ting, du kan trække fra i skat, og som du derved sparer penge på.

Herunder kan du se en række af de fradrag, du skal huske, du har. Du kan ændre på dine fradrag frem til 30. marts, så husk lige at få det tjekket:

Kørselsfradrag

Har du langt til arbejde, så er der måske penge at spare. For hvis din samlede kørsel mellem dit hjem og dit job er mere end 24 kilometer per dag, så kan du få et fradrag. De regler kan du læse mere om og nørde her.

Håndværkerfradraget

Hvis du er typen, der ikke orker selv at gøre rent, men har en, der kommer og gør det for dig, så kan du få et fradrag. Du kan også få et fradrag, hvis du får nogle til at pudse dine vinduer, eller hvis du har en hæk, som nogle andre klipper for dig. Listen er seriøs lang, så læs mere her og tjek, om der er penge at hente.

Fradrag for velgørenhed

Ikke nok med, at du gør en god gerning, så kan du også trække donationer fra i SKAT. Det eneste det kræver, er, at organisationen har indberettet dit bidrag til SKAT, så de skal have dit CPR-nummer (og det virker også, hvis du har doneret gennem MobilePay).

Har du hus, børn, lån eller solceller, så er der endnu flere penge at hente. Du kan se den forkromede fradragsguide inde på SKAT’s hjemmeside.

Og hvis du har lyst til endnu flere tips til at spare en dejlig masse penge, så tjek det her råd fra en pensionsboss ud, der kan spare dig tusindevis af kroner.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder