Foto/ John Raoux/Ritzau Scanpix

Musk mener det seriøst: Mars-koloni skal redde menneskehedens fremtid

Den gal-geniale Tesla-skaber er panisk angst for kunstig intelligens. Menneskets redning er at flytte til Mars, mener han.

Elon Musk er måske vor tids største techpioner.

Men han er samtidig hunderæd for den teknologi, som han selv er med til at fremme.

Det blev atter klart, da den 46-årige Tesla-skaber søndag indtog scenen ved mediefestivalen SXSW i Austin, Texas.

Han sendte en Tesla ud i rummet – her er Elon Musks andre vanvittige påfund

Her forudså Musk en mørk tidsalder, som kan blive udløst af en symfoni af klimaforandringer, atomkrige og ikke mindst kunstig intelligens.

“Mærk jer mine ord. Kunstig intelligens er langt farligere end atomvåben,” advarede han ifølge The Verge fra scenen og advokerede for strengere regulering af AI-forskningen.

Mars er løsningen

Det er langt fra første gang, at Musk fremhæver kunstig intelligens som den største trussel mod menneskeligheden. Og selvom advarslerne ofte serveres med et glimt i øjet og et par forståelsesfremmende overdrivelser, er det tydeligt, at han mener det alvorligt.

Robotterne kommer! Men hvor bekymrede skal vi egentlig være?

Heldigvis har han en idé til, hvordan vi sikrer artens overlevelse, når robotterne overtager Jorden. Vi flytter til Mars!

“Det er vigtigt at etablere en selvforsynende base på Mars, for det er langt nok væk fra Jorden til, at den vil have større chance for at overleve end en månebase,” sagde Elon Musk ifølge The Guardian på SXSW-festivalen.

“Hvis der kommer en tredje verdenskrig, skal vi sikre os, at der stadig findes et frø af menneskeheden tilbage et sted, som kan genopbygge arten og forkorte den mørke tidsalder.”

The Mars Bar

Musks eget rumprogram SpaceX er i gang med at bygge raketter, som efter planen skal kunne bringe mennesker til Mars allerede fra 2022.

Men bare rolig, Mars-kolonien skal ikke være et kedeligt, goldt sted fyldt med forskere. Det skal være et sted, hvor man kan leve og arbejde, og der skal være både pizzeriaer og “en fed bar.”

“Den skal hedde The Mars Bar,” sagde Musk fra scenen.

“Jeg elsker farjokes.”

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder