Foto/ Evan Agostini/Ritzau Scanpix

Blev snydt for sit Oscar-moment – nu fik han endelig holdt sin tale

Manden bag 'Moonlight' har endelig fået lov at holde den takketale, han blev snydt for sidste år.

Det var måske det største øjeblik i Barry Jenkins’ liv.

Hans film ‘Moonlight’, om den homoseksuelle dreng Chiron der vokser op i et lurvet kvarter, havde vundet en Oscar for bedste film.

Men det, der skulle have været en forløsende sejrsstund, endte i stedet i total forvirring. Rivalen ‘La La Land’ først blev udråbt som vinder, inden det viste sig, at kuverterne var blevet forbyttet, og at det i virkeligheden var ‘Moonlight’, der havde vundet.

Her er årets Oscar-vindere

Barry Jenkins indtog forfjamsket scenen og improviserede en lettere usammenhængende takketale.

Men nu har han endelig fået mulighed for at holde den rigtige takketale, som han blev snydt for i første omgang.

Det skete søndag ved SXSW-festivalen i Austin, Texas. 38-årige Barry Jenkins holdt hovedtalen og benyttede lejligheden til at læse op fra den tale, han havde forberedt til sidste års Oscar-show.

De 7 vildeste øjeblikke ved årets Oscar-show

“Tarell og jeg er Chiron,” begyndte han med henvisning til Tarell Alvin McCraney, som skrev det teaterstykke, ‘Moonlight’ er baseret på.

“Vi er den dreng. Og når man ser ‘Moonlight’, forestiller man sig ikke, at en dreng, der vokser op, hvor vi gjorde, kan ende med at vinde en Oscar. I særdeleshed ikke, at han vokser op og vinder for bedste film.”

5 taler der slog os omkuld under årets Oscars

“Det har jeg tit sagt, og jeg har måttet indrømme, at jeg selv har pålagt mig de begrænsninger. Jeg har nægtet mig selv den drøm. […] Så til alle, der ser sig selv i os – lad dette være et symbol, som får dig til at elske dig selv. For det kan måske være forskellen på at drømme og at […] indfri de drømme, som du aldrig tillod dig selv at have.”

Se den noget forsinkede takketale her:

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder