Morten Wied har tænkt sig at snyde døden. Foto/ Simon Læssøe/Ritzau

Morten nægter at dø: Skal tappes for blod og lægges i flydende nitrogen

Morten Wied håber, at han kan blive genoplivet i fremtiden.

Normalt når man dør, bliver man begravet eller kremeret.

Men når 37-årige Morten Wied dør, så bliver processen en lidt anden.

Der kommer nemlig i al hast et udrykningshold fra England, der tømmer hans krop for blod og erstatter det med en slags frostvæske.

Så sender de Morten Wieds krop over Atlanten, hvor han bliver lagt i en stålbeholder med flydende kvælstof, som er minus 196 grader koldt.

Snart kan du se Netflix i HD på Månen

Der skal hans krop så ligge i en stålbeholder i Michigan sammen med tusindvis af andre stålbeholdere med døde menneskekroppe – på ubestemt tid.

“Forhåbentlig til menneskeheden er så udviklet, at de kan genoplive mig igen,” siger Morten Wied.

8.000 kroner for evigt liv

Morten er en del af en lille eksklusiv gruppe, der lader sig fryse ned, når de dør, med håbet om at blive genoplivet i fremtiden.

I det amerikanske organisation Cryonics Institute, som Morten Wied har meldt sig ind i, har 1.821 mennesker skrevet sig op til at blive frosset ned. Tre af dem er danskere.

‘Altered Carbon’ beviser, at du har brug for mere sci-fi i dit liv. Jo du har

For Morten Wied giver det god mening at blive frosset ned. Han forstår ikke, at så mange mennesker bare accepterer døden som en naturlig del af livet.

“Når vi taler om døden, snakker vi ofte i floskler: Den vej skal vi jo alle, sådan er naturens orden, alt får jo en ende. For mig er det bare en pæn indpakning af vores afmagt over for noget grundlæggende tragisk,” siger han.

“Jeg mener, at livet er godt, og at døden er et problem.”

Allerede som barn havde han det mærkeligt med de voksnes accept af døden. Han kunne ikke forstå, at folk ikke kæmpede mere for at beholde livet.

Tanken om at snyde døden plantede sig i ham allerede der, og for nogle år siden tog han så skridtet fuldt ud og meldte sig ind hos Cryonics Institut.

I denne krukke ligger alt Hrefnas affald fra to uger

Det har han betalt omkring 8.000 kroner for. Hans livsforsikring, når han dør, betaler resten.

“8.000 kroner er cirka prisen for en kogeø. Så vil jeg trods alt hellere have chancen for at gøre døden til et eventyr,” siger Morten Wied.  

En lille stålbeholder i Michigan

Tanken om at ligge i en stålbeholder i mange hundrede år bekymrer ikke den 37-årige ph.d.studerende. Han kan ikke se, at det skulle være mindre tillokkende end at blive brændt eller begravet.

Og han bliver heller ikke hylet ud af den, når han tænker på den potientielle fremtid, han kan blive en del af. En måske dystopisk fremtid med død og ødelæggelse uden venner og familie og alt det, han kender.

Barbra Streisand har klonet sin hund to gange, og det kan du også gøre

“Det skal jo være en verden, der har teknologien til at genoplive mig. Og de skal have en grund til at gøre det. Så allerede der er der jo mange dystopiske fremtidsscenarier, jeg trods alt ikke kan vågne op i,” siger han.

Når det kommer til stykket, ved Morten Wied godt, at det er et long shot. At der er en meget lille chance for, at det rent faktisk kommer til at virke.

Men chancen er der trods alt for, at Morten Wied kan vende tilbage fra de døde. Og den tanke kan han godt lide.

“Der er ingen, der ved, om dette her virker. Men der er trods alt en chance. Og det er uendelig meget bedre end ingenting. Og hvis det ikke virker, er jeg jo ikke mere død end alle mulige andre.”

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder