Daniel bruger selv sin erfaring som elitesvømmer til at sælge. Han skriver guides på sociale medier og gør alt for rådgive sine kunder bedst muligt. Foto/ Privatfoto

19-årige Daniel startede med konfirmationspengene – nu sælger han for millioner

"Jeg synes, det er godt gået. Men mine mål er slet ikke noget endnu," siger Daniel Johannesen.

Svømmefødder, svømmebriller og stramme speedos.

Det sælger 19-årige Daniel Johannesen i sin virksomhed Watery. Den er på to år vokset sig så stor, at han forventer at omsætte for fem millioner kroner i 2018.

Watery er en webshop, hvor Daniel sælger al det svømmeudstyr, man kan drømme om.

“Jeg snakkede med nogle af mine svømmevenner om, at der manglede en seriøs shop, hvor man havde alt, man havde brug for til svømning. Jeg tænkte over det en måned, og så gik jeg i gang med at lave den,” siger Daniel Johannesen, der dengang selv var elitesvømmer og trænede otte gange om ugen.

På det tidspunkt var Daniel kun 17 år gammel. En alder, hvor de fleste af hans jævnaldrende brugte alle deres penge på computere eller playstation-spil. Det har dog aldrig rigtigt fanget Daniel.

Vi fik 23-årige Emma til at forklare, hvordan du tjener kassen på aktier

“Jeg har altid haft lyst til at starte noget selv i stedet for. Jeg synes, det er vildt sjovt at bygge på noget, der er mit eget. At se det vokse. Det er ikke, fordi mine forældre også er iværksættere eller noget,” siger Daniel.

Watery er nu Danmarks hurtigst voksende forhandler af svømmeudstyr. Og Daniel er netop blevet nomineret som “Årets Ener” ved E-Handelsprisen.

Jesscia og Malena lever af fede larver, store orme og fårekyllinger

🏊 #teamWatery er nomineret som "Årets ener"!!🏊Yes, den er sku rigtig nok – Foreningen for Dansk Internethandel har…

Posted by Watery on Saturday, April 7, 2018

 

Disciplinen fra tiden som elitesvømmer har Daniel taget med over i livet som iværksætter. Lige nu går han i 3.g på HHX i Horsens fra klokken otte til 13.

Men når han kommer hjem, arbejder han ofte til klokken to om natten med Watery.

Han styrer regnskaberne, har tre deltidsansatte, svarer på henvendelser fra kunder, betaler regninger og sender pakker af sted.

Agnete laver undertøjet, som de seje feminister går i

Daniel har også fået en rigtig butik med svømmeudstyr på gågaden i Horsens, hvor han har over 800 forskellige produkter – det stolte eksempel på, at det går flyvende i Watery.

“Jeg bruger nok 50 timer på det hver uge. Det er sgu hårdt arbejde. Det har jeg intet imod. Men jeg forsøger at holde fri i weekenderne og feste lidt, som en normal 19-årig ville gøre,” siger han.

Staten nægtede ham at starte

Daniel begyndte allerede at spare op til at starte en virksomhed, da han blev konfirmeret.

“Jeg brugte ikke en krone. Jeg gemte sgu det hele og satte dem i nogle aktier undervejs,” siger Daniel.

Så stor en del af sine penge bruger 22-årige Isabella hver måned på aktier

Da Daniel startede Watery, havde han selv sparet cirka 70.000 kroner op. Sammen med sin far investerede han cirka 130.000 kroner for at få gang i forretningen. Siden har de ikke været nødt til at investere flere penge i den.

“Fordi jeg var under 18, mødte jeg dog en mur. Statsforvaltningen ville ikke give mig lov til at starte en virksomhed, så jeg fik afslag. Derfor oprettede vi forretningen i min fars navn,” siger han.

“Jeg synes, det var super ærgerligt – hvis ikke, jeg virkelig havde villet det, var jeg måske stoppet allerede der. Og det er jo sindssygt dumt.”

Det er dog vand under broen for Daniel nu. Sidste år havde Watery et overskud på 300.000 kroner. På sigt håber han, at Watery kan blive Skandinaviens største webshop for svømmeudstyr.

“Jeg synes, det er godt gået. Men mine mål er slet ikke nået endnu,” siger han.

Vi har også talt med iværksætterne Jessica og Malena, der bliver hjulpet af stjernekokken Claus Meyer med at få os til at spise insekter – du kan læse deres seje historie her.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder