“Jeg har også som maskinmester hørt folk joke med, at det var en skam, at Hitler ikke nåede at tage alle homoerne med. Jeg vil sgu ikke acceptere, at man sviner minoriteter til." Foto/ ERIK REFNER/Scanpix Denmark

Ahmad sprang ud på tv: “De ser det som en sygdom”

Ahmad Mahmoud står frem som homoseksuel muslim for at hjælpe andre unge.

Ahmad Mahmoud er en bjørnestor mand.

“Jeg ligner det, nogle folk tænker, er en rigtig mand. Behåringen fejler ikke noget, den er over det hele. Tatoveringerne og fuldskægget er der også,” siger han.

Samtidig arbejder han som maskinmester, er muslim – og homoseksuel.

Og hvad så, kan man tænke? Det er da ikke en ting, der bør være noget som helst mærkeligt ved i 2018.

Men det har været en stor udfordring for Ahmad.

Jeg kom til at råbe ‘Hold kæft, hvor bøs!’ til min homoseksuelle holdkammerat

Det er nemlig ikke accepteret at være homoseksuel i nu 30-årige Ahmads familie. Han er opvokset med sine palæstinensiske forældre i Askerød i Greve, syd for København. En opvækst, han i debatbogen ‘Sort Land’ tidligere har beskrevet som benhård og præget af vold.

“Jeg har familiemedlemmer, der har tilbudt mig at købe en prostitueret til mig. Det var bare, fordi jeg ikke havde været sammen med en rigtig dame, mente de,” siger Ahmad Mahmoud.

“De mangler den nuance i livet, der gør, at de kan forstå, at man kan være født homoseksuel. De ser det som en sygdom. Noget, vesten har opfundet for at fordærve den muslimske mand,” siger han.

Det er ikke kun sin egen familie, Ahmad tænker på, når han taler om synet på homoseksuelle blandt muslimer. Det er en generel mangel på forståelse og accept for homoseksualitet, han har oplevet.

“Det er, fordi der er den her retledende mentalitet. Vi skal retlede hinanden til et bedre liv. Det gør det heller ikke lettere, at jeg kommer fra en kultur, hvor vi holder øje med hinanden, og der er mange steder ekstrem stor social kontrol. Det er meget voldsomme kræfter at stå over for som homoseksuel muslim,” siger Ahmad.

Mateen er homoseksuel og muslim: Jeg bønfaldt Gud om at fikse mig

Da Ahmad sprang ud på tv

Det fortalte Ahmad også for nylig i Deadline. Her sprang han offentligt ud som homoseksuel i et program, hvor han sammen med Abdel Aziz Mahmoud talte om at være muslim og homoseksuel.

Egentligt skulle han bare have været med i programmet som en udenforstående mand fra miljøet, der kunne tale om, hvordan man ser på homoseksuelle. Programmet handlede blandt andet om dokumentaren Helvedes Homo, hvor Abdel Aziz Mahmoud taler om selv at komme ud som homoseksuel muslim.

“Jeg kunne ikke sætte mig i den stol og tale om det uden at stå ved, at jeg selv er homoseksuel. Det ville være hyklerisk og dobbeltmoralsk, fordi jeg selv opfordrer andre til at tage kampene i miljøet for at kunne skabe deres eget liv på egne betingelser,” siger han.

Ahmad var nervøs, inden han skulle fortælle hele Danmark om sin seksualitet.

Hvorfor må Dumbledore ikke være homoseksuel i sin næste film?

“Selvfølgelig var jeg det – det var ikke for at være smart, at jeg gjorde det. Jeg vil gerne give de unge, der står i samme situation, som jeg har gjort, nogen at læne sig op ad. Det er for deres skyld, at jeg taler om det,” siger han.

Som ung havde Ahmad også selv fortalt sin familie, at han var homoseksuel. Det har betydet, at han i dag næsten ikke har kontakt med dem.

“På hjemmefronten har jeg selv taget kampen. Det er korrekt, når Abdel siger, at han har været meget privilegeret, fordi han stadig har sin familie. Jeg har omvendt været meget uprivilegeret.”

“De gør mig lykkelig”

Efter Ahmad fortalte om at være homoseksuel i Deadline, har han fået masser af beskeder på Facebook.

De fleste af dem er gode, siger han.

“De gør mig ikke bare glad. De gør mig lykkelig. Der er utroligt mange, der siger, at det er sejt. Jeg har aldrig før modtaget så mange hjerter og kram” siger han.

“Og så er der mange unge, der skriver og fortæller, at det inspirerer dem til også at have mod. Mod til, at de også selv kan stå frem engang og sige det til deres familie. Hvis det altså er det, de ønsker,” siger han.

Der er også andre, der skriver til Ahmad. Folk, der mener, han skal stenes eller hænges. Nogle, der flipper totalt ud.

“Der er nogle, der bare ikke kan fatte, jeg er homoseksuel,” siger han.

Det er det, Ahmad gerne vil gøre noget ved. Han vil gerne hjælpe med at få folk til at forstå, at det ikke er ualmindeligt men et vilkår at være homoseksuel. Selvom han skal tage tæskene offentligt. Uanset om det er fra hans kolleger som maskinmester eller fra det muslimske miljø.

“Jeg har også som maskinmester hørt folk joke med, at det var en skam, at Hitler ikke nåede at tage alle homoerne med. Jeg vil sgu ikke acceptere, at man sviner minoriteter til. Selvfølgelig gør det ondt på mig, og endnu mere når det rammer andre” siger han.

Hvorfor har danske homoseksuelle brug for deres egen fodboldklub?

Han kan også godt forstå, hvis den slags gør det svært at springe ud.

“Det er helt OK, hvis de ikke har lyst. Man er ikke en tøsedreng, hvis man ikke tør sige det. Det er forfærdeligt, at det fortsat skal være et problem stå ved sin seksualitet, men hvis dine forældre ikke kan acceptere det, så skal du være sikker på, du er klar til at stå frem,” siger han.

“Hvis du vil gøre det, skal du starte med at omringe dig med nogle vidunderlige mennesker, der accepterer dig for den, du er. Der er også flere og flere derude, du kan snakke om det med. Så står du ikke og er ensom bagefter, hvis din familie ikke accepterer det. Alle har brug for en fortrolig, og ingen fortjener at stå alene,” siger Ahmad Mahmoud.

Homofobi er et emne, der optager os meget på FORMAT. Derfor har jeg også tidligere talt med min gode fodboldven Andreas om, hvordan det er et være homoseksuel i en dansk mandeverden. Du kan læse hans historie her.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder