Foto/ Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix Denmark

Twerk Queens aprilsnar var alt for fræk til Facebook. Så blev hun blokeret i 8 dage

For nylig hørte verden sandheden om Twerk Queen.

“Så kom det endelig ud!” skrev psykolog og debattør Louise “Twerk Queen” Kjølsen i et Facebook-opslag. Nedenunder linkede hun til et indlæg på sin blog med overskriften:

“Ja, jeg har en pik!”

Et billede var der også. Det så sådan ud:

Den opmærksomme læser – eller bare det helt gennemsnitlige menneske – ville have bidt mærke i datoen for opslaget: 1. april.

LÆS OGSÅ: Twerk Queen: Jeg har et par problemer med Miss Danmark

Men det gjorde Facebook ikke. Eller rettere de bots, som scanner Facebook for ord og billeder, der udfordrer mediets forbud om nøgenhed og seksuelle ord.

To minutter efter fik Louise en besked: Facebook havde blokeret hende i tre dage. Samtidig blev hun bedt om at fjerne sit opslag – men det havde hun ikke tænkt sig.

Da de tre dage var gået, slettede Facebook selv opslaget – og gav hende fem dages ekstra karantæne oven i hatten.

LÆS OGSÅ: 21-årige Mathias skriver om alt det, der er for ynkeligt til Insta

“Der er en dobbeltmoral på Facebook og Instagram,” siger Louise Kjølsen.

“Store profiler med millioner af følgere lægger meget seksuelt materiale op. Men min profil, der har et mere feministisk formål, bliver konstant censureret.”

“Vi er nødt til at tage stilling til, hvad det gør ved vores samfund, at de sociale medier er blevet så stor en del af vores kommunikation, men at der ikke er ytringsfrihed på dem.”

Fissen, der blev til en pik

Idéen til spøgen startede allerede, da Louise Kjølsen lagde et andet billede op af sig selv i leggings. Og pludselig fik hendes følgere øje på noget mellem hendes ben:

“Der var virkelig mange kommentarer om, at jeg havde en pik. Fordi de leggings sad stramt, og når noget sidder stramt, så kan man se, at fissen faktisk eksisterer – i modsætning til på en Barbie-dukke.”

Selv har hun ikke noget imod at tale og joke om sine kønsdele, men hun pointerer, at det ikke nødvendigvis er alle, der har det sådan:

“For mig gør det ikke så meget, jeg er ret glad for min punani,” siger hun.

“Men jeg talte med en transkvinde, som modtager mange nærgående spørgsmål. Hun sagde, at det langt fra er alle, der har lyst til at tale om det. Man ville aldrig gå op til nogen i virkeligheden og sige: Gud, nogle lange kønsorganer du har i dag!”

LÆS OGSÅ: Nu rækker mændene fuck til latterlige kropsidealer med plus size-reklame

Og således blev aprilsnaren undfanget: Med en dildo i underbukserne og et blogindlæg med en saglig pointe om, at vi bør tage hensyn til hinandens grænser – det blev for meget for Facebook.

Farlig idé, at nøgenhed er farligt

Facebook har ikke informeret Louise Kjølsen om, præcis hvorfor billedet fik hende blokeret. Facebook har strenge regler om brug af seksuelle ord og billeder med bar hud. Synlige brystvorter og kønsorganer er ikke tilladt.

“Ordet ‘pik’ var helt sikkert et problem. Men bulen i mine bukser har nok også udløst noget.”

LÆS OGSÅ: Kvindekamp anno 2018: “Der er stadig mange stemmer, som ikke får taletid”

“Den her amerikanske, konservative og til dels religiøse idé om, at nøgenhed er farligt – især kvindekroppen – er super problematisk. Det installerer en skam hos unge, især hos kvinder, om at deres krop er noget forkert.”

Efter det kom frem, at Facebook har solgt data fra 87 millioner mennesker til firmaet Cambridge Analytica. føles Facebooks strenge reglement lettere hyklerisk, mener Louise Kjølsen:

LÆS OGSÅ: Amalie delte et billede af sine brugte trusser. Så blev hendes insta lukket

“De overholder ikke selv reglerne i lovgivningen.  De bruger krudt på at opdage, ‘Uh, der var et bryst!’ Mon ikke de nærmere burde sige ‘Uh, der var en russisk bot!’ Der er vigtigere ting end kvindebrystvorter i verden – for eksempel, når et præsidentvalg bliver manipuleret.”

Facebook: Det var en fejl

FORMAT har spurgt Facebook, hvorfor et opslag uden eksplicit nøgenhed er blevet fjernet og har fået en bruger blokeret. Facebook har undersøgt sagen og er kommet frem til, at der er sket en fejl.

Facebook sendte i går aftes Louise Kjølsen en besked om, at hendes opslag er blevet gendannet, og skriver:

“Et medlem af vores team er ved et uheld kommet itl at fjerne noget, du har slået op på Facebook. Det var en fejltagelse, og vi beklager oprigtigt fejlen.”

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder