Det er mest de unge, der finder dates online. Foto/ Mikkel Berlin

Her er fem facts om de 320.000 danskere, der dater på nettet

Det er ret populært at finde sine dates online.

Nye tal viser, at 320.000 danskere brugere enten apps som Tinder og Happn eller hjemmesider som single.dk og dating.dk, når de skal finde en at gå på date med.

Jeg kender en del af de danskere. Jeg har masser af venner, der går på Tinder-dates, og op til flere onkler og tanter, der har fundet kærligheden på internettet.

Nu har Danmarks Statistik kortlagt, hvad for nogle typer, det egentlig er, der finder deres dates online. Jeg har læst undersøgelsen og giver dig her fem sjove facts om det danske datingmarked:

Både håndværkeren og akademikeren dater online

Hvis du er ved at være træt af, at du kun matcher med ingeniører og læger, så er det altså ikke Tinders eller single.dks skyld. Tallene viser nemlig, at der er lige mange med kort og lang uddannelse, der finder deres dates på nettet.

Det er de unge, der dater mest

Det kommer måske ikke som den største overraskelse, men hver tredje af dem, der finder dates online, er under 24 år.

Omvendt er den gruppe, der dater mindst på nettet, dem over 65. Om det er fordi, de allesammen er i gode faste forhold, eller fordi, de bare ikke helt kan finde ud af, hvordan man swiper, skal jeg ikke kunne sige.

Over hver fjerde, der netdater, er allerede i et forhold

Man skulle ellers tro, at når man forsøger at finde en date, så er det fordi, man er single, right? Men sådan er det altså ikke ifølge Danmarks Statistik. De har fundet frem til, at 27 procent af dem, der netdater, er i faste forhold.

Så hold lige ekstra øje med, om din Tinder-date har en ring på fingeren eller altid har en god grund til ikke at invitere dig hjem… for så kunne det jo skyldes, at vedkommende allerede har en kæreste.

Du kommer til at møde flest mænd derinde

Der er et lidt større udvalg på hylderne for kvinderne end for mændene. Flest af dem, der har en datingprofil på nettet eller på en datingapp, er nemlig mænd.

18 procent af de danske mænd mellem 16 og 24 år finder deres dates online, og de er dermed den mest datende gruppe i fædrelandet.

Hovedstaden indtager førstepladsen i dating

Hvis du skal have det største dating-udvalg, så skal du tage til hovedstadsområdet, hvor otte procent netdater. Der hvor færrest danskere finder kærligheden på nettet er i Region Sjælland, hvor kun fem procent bruger nettet, når de skal møde potentielle kærester.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder