Også i Sverige har der været afholdt #MeToo-demonstrationer. Her er vi i Göteborg søndag den 22. oktober. Foto/ AFTONBLADET

#MeToo går på gaderne: Danske kvinder demonstrerer i weekenden

Hashtagkampagnen #MeToo har taget de sociale medier med storm, siden skuespilleren Alyssa Milano søsatte den for otte dage siden med dette tweet:

Millioner af kvinder over hele verden har delt de to bevingede ord, som bruges til at signalere, at man selv har oplevet seksuel chikane eller dét, der er værre.

Og problemets tilsyneladende enorme omfang har været en øjenåbner for mange. Mig for eksempel.

LÆS OGSÅ: Her er kvinden, der startede ‘Me Too’-bevægelsen for 10 år siden

Men en kulturkamp ført på sociale medier er ikke nok, mener det aktivistiske netværk #AldrigDinSkyld, som ”bekæmper voldtægt og voldtægtskultur.” Derfor har de nu taget initiativ til to #MeToo-demonstrationer lørdag eftermiddag, én i København og én i Aarhus.

Der er nu både demonstrationer i København og i Århus <3#MeToo#AldrigDinSkyld

Posted by Aldrig din skyld on Sunday, October 22, 2017

 

Formålet er det samme som med #MeToo-kampagnen, forklarer Jeanne Toxværd, som er en af initiativtagerne. Nemlig at vise, hvor mange kvinder der har oplevet seksuelle krænkelser.

“Man forandrer ikke noget på de sociale medier alene, men ved at stå sammen skulder ved skulder. Det er dér, vi for alvor kan synliggøre, hvor mange vi er,” siger Jeanne Toxværd.

LÆS OGSÅ: Franske kvinder tager #MeToo et skridt videre

Flere end 1.000 personer har allerede vist interesse for demonstrationen i København, som vil gå fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv.

”Vi har været skræmte over at se, hvor mange der har tilkendegivet, at de har været udsat for seksuel chikane eller endnu voldsommere krænkelser såsom voldtægt. Vi håber, at rigtig mange vil dukke op,” siger Jeanne Toxværd, der selv har delt #MeToo-hashtagget, ligesom de fleste af hendes kvindelige bekendte har det.

“Jeg kender ikke nogen kvinder, som ikke har været udsat for krænkelser.”

Hun understreger dog, at mænd også er varmt velkomne til lørdagens demonstration, hvor #AldrigDinSkyld opfordrer alle til at bære #MeToo-skilte. Arrangørerne vil desuden lade en kasse gå rundt, som mænd og kvinder kan lægge deres anonyme beretninger ned i.

Hvad der ellers skal ske ved demonstrationerne, er arrangørerne i gang med at planlægge.

luk

Film, tv og serier

Vis flere nyheder